Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

4-80 Spårväg syd

I dag tänkte jag gå på ett informationsmöte om Spårväg Syd som arrangerades här i Älvsjö. http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/sparvag-syd-behovs-for-tillvaxten-i-sodra-stockholm-1.1061812  SL hade dock inte räknat med den uppslutning som blev, man fick utrymma en del av lokalen för att klara brandkraven. det skall bli ett informationsmöte till  om några veckor.
SL verkar inte ha koll på hur engagerade Älvsjöborna är när det gäller  deras närmiljö och då särskilt Älvsjöskogen.

INformationen om det nya mötet skulle komma på SLs hemsida och annonseras i lokalpressen. så nu får man hålla ögonen öppna.


Från Älvsjöskogen ;)

 

Inlagt 2010-10-26 21:19 | Läst 6601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Älvsjöskogen är fin. Visst vore det toppen med spårväg syd men inte till vilket pris som helst.
Jag såg en folder där tänkbara dragningar fanns med, det var en hel massa olka alternativ.

Fin svamp! /Thomas
Svar från begust 2010-10-27 14:38
Ja foldern innehåller en massa alternativ, alla ritade med svart penna. Så man kan inte skilja alternativen från varandra. Jag är allmänt positiv till allmänna kommunikationer, och tror att det är det bästa alternativet på lång sikt. Om vi hade bussar, t-bana och tåg som gick oftare, höll tiderna och hade bättre information om ev störningar tror jag fler skulle åka med dessa.
Älvsjöskogen vet jag inte med mig att jag besökt någon gång. Men jag har ju aldrig bott i precis de trakterna. Men det är ju fullkomligt otroligt hur de räknar med att regionen ska växa. Fast redan på 1970-talet spekulerades det om att den tillväxt som sker nu skulle äga rum redan före år 2000. Riktigt så blev det ju inte. Dåförtiden var jag väldigt kritisk till sådana tillväxtambitioner. Den prognoserade folkökningen för hela landet under denna period trodde man då skulle ske just i Stockholmsregionen. Tanken att själv bo i den smeten lockade mig inte. Men nu, när jag inte behöver bo i myrstacken, så kan jag på sätt och vis se den positiva meningen i det. Sverige har ju ännu ingen riktig storstadsregion, men när tillräckligt många människor samlas på ett begränsat utrymme, då uppstår faktiskt en väldig dynamik och möjlighet till utveckling. Så om man bara kan lösa trafikproblemen bra kan det bli något positivt. Och där ser jag spårvägarna som något väldigt bra. Faktiskt i mina ögon det bästa fortskaffningsmedlet i en storstad.