BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-13 Motion

Sprang långa slingan i Älvsjöskogen idag. Totalt är de ca 5 km om jag hemifrån runt slingan och tillbaka igen. I dag provade jag en ´pulsmätare för första gången. Enligt den hade jag en snittpuls på 150, max på 218 och hela rundan  tog 32 min.

Hittade detta på Internet:
"Maxpuls är det maximala antalet pulsslag som hjärtat kan slå under en minut. Maxpulsen minskar med åldern, ungefär ett pulsslag per år (hos otränade, något mindre hos vältränade). Maxpulsen är inte ett mått på hur tränad man är, och går inte att träna upp. Man brukar använda följande formel för att uppskatta maxpuls: 220-ålder=maxpuls. Denna formel ger dock bara en uppskattning, maxpulsen varierar mycket (10-20 slag) mellan individer med samma ålder."
Enligt ovanstånende borde jag ha en maxpuls på ca 170-190. Jag känner mig inte särskilt vältränad, men är kanske i bättre form än vad jag tror? Nu skall jag försöka springa mer regelbundet ett tag och se hur värdena påverkas.
Det är kul med nya prylar även om det inte är fotoprylar, kanske man skall ha på sig pulsklockan då man fotar? Undrar om det är någon komposition eller motiv som kan höja pulsen?

Detalj från en byggnad

Postat 2008-07-10 21:18 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

2-12 Inställd semesterdag

Kom hem 03.30 då jag hämtat min äldsta dotter med pojkvän på Arlanda. Stöp i säng och sov till 9 då någon försäljare ringde och sökte min fru. Slog på mobilen efter frukost och hade ett meddelande som innebar utryckning till stan. Lite strul i ett projekt. Så jag fick ta mig in för att försöka få en bild av vad som hänt och varför samt meddela fastighetsägaren.

Hem igen efter ett besök i hustruns butik, hon jobbar även denna vecka.
Där var det full rulle, utom på datanätet. Tele2 skall leverera 2 MBit ADSL, Bredbandskollen säger att de leverar ca 0,3. Alla som har provat Tele2s kundtjänst vet vad det vill säga att försöka ringa dem. Felet ligger så klart inte på deras sida av modemet, utan det var nog kabeln mellan modem och dator som ställer till det.

Vi håller på att installera en ny hiss:
I förgrunden är skyddsräcket så man inte skall snubbla ned i schaktet


Ny kontorsvåning blir det också så hissen byggs upp en våning till

Postat 2008-07-09 20:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

2-11 Lite svartvitt Uppdaterad 22:59

Jag planerar att åka till Cefalu, Sicilien. Någon som varit där? Kan Ni bidra med lite resetips?

Upptäckte dessa herrar på Kungsgatan, de hade varit och handlat.

Bar på varsin förpackning glödlampor, såg tungt ut :)


Jag gillar gamla husfasader, tycker om detaljerna som jag anser visar på en yrkesstolthet hos alla de inblandade.


Försäljare in action vid Odenplan.

Bild 1 och 3 är rena Dogmabilder. Bild 2 har jag beskurit och rättat upp lite.

Postat 2008-07-08 20:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

2-10 Elevutställning Högre fotografisk utbildning


Vernissage 19 juni 2008, nästan hela avgångsklassen  på en bild. Jag missade lite i skarven eftersom jag var tvungen att ta ett steg åt sidan för den andra bilden. Jag kommer dock inte ihåg vem som heter vad. Längst till höger står i alla fall Misha Pedan som var konstnärlig ledare. Jenny Jarnestedt hade i mitt tycke den mest spännande samlingen bilder.

Diskussionen om skärpa som pågår i en del andra bloggar är intressant, och jag har skrivit vad jag tycker i kommentarer till dessa och tänker inte fördjupa mig i det här. Däremot tänker jag lägga upp lite oskarpa Dogma bilder från Björns Trädgård, så kan Ni väl säga om det passar med oskärpan.

Postat 2008-07-07 20:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

2-9 Ny kamera

I dag hittade min fru en "ny" kamera till mig. En Iloca Quick från 50-talet gissar jag. Lite snabb sökning på nätet har inte givit mig någon träff som ser exakt likadan ut.

Tyvärr verkar den inte fungera, det går inte att spänna slutaren och inte heller att trycka av.
Så antingen får det bli ett samlarobjekt i källaren eller också kanske man skall annonsera ut den och se om det finns någon intresserad samlare.

Postat 2008-07-06 17:35 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa 
Visitors since 12 January 2008 Flag Counter

Innehållskategorier

Arkiv

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor