BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-132 Städning

Jag har bestämt mig för att röja lite bland mina bilder, har tagit bort en del album med bilder som inte samlat kommentarer och som jag själv inte är riktigt nöjd med. Eventuellt avpublicerar jag fler album och skapar nya.

Så blir det en annan fördelning av bilderna.

Upptäckte att samma bild kan se helt olika ut beroende på från vilket håll man betraktar den

Sov gott
Bengt

Postat 2008-10-27 21:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

2-131 Dogma men ändå inte

Denna bild är tagen enligt mitt Dogma löfte, men då jag studerade bilden efter framkallning / skanning så upptäckte jag att den var lite sned, Så jag har beskurit den och därmed faller den inte in under Dogma kategorin. Har laddat upp en annan bild där i stället.

Regntung dag!

Postat 2008-10-27 21:04 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

2-130 Proffs på restaurering

De här gänget är mycket duktiga på restaurering av konstverk av olika slag. Just nu har de en hel del jobb med återställande av dessa målningar. Senare skall de även återställa det som förstördes i gamla säkerhetssalen vid branden i juni.

När jag ser de biler jag tagit hittils inser att jag saknar detaljbilder på deras arbete. Nästa gång skall jag upp på ställningen och försöka fånga verktyg och koncentrationen.

Ovanstående bilder visar en av salarna under säkerhetssalen som blivit skadade av släckningen. Vatten har ju en förmåga att leta sig fram.

Postat 2008-10-26 19:50 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

2-130 Bara lite solstrålar


genom fönstret

Postat 2008-10-26 09:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

2-129 Trevlig dag med Thomas, Nan och ett gäng spanska fotografer

Idag hade jag bokat in för fotoupplevelser. Åkte in till stan för att träffa Thomas M vid kulturhuset kl 10.00 Jag trodde de öppnade 10, men det visade sig att vi hann ta en kopp kaffe i Gallerian innan öppningsdags kl 11.00. Trevligt att sitta ne stund och prata lite om ditt och datt.

På vägen in till stan klev jag av vid Slussen och fotade lite, sedan promenerade jag sakta genom Gamla Stan med kameran redo. Jag hade laddat min OM1 med en Ektachromerulle ur frysen och bestämt mig för att exponera den under dagen. Så blev det också, men nu är det väntan på framkallning som gäller. Det digitala mediet är ju suveränt i den feedback man får direkt på bilderna.

Kulturhuset visar just nu två fotoutställningar, Nan Goldin som kostar 40:- i inträde. Jag vet att hon anses som en stor fotograf, men jag har svårt att se storheten. Bilderna är utlämnande och realistiska, men i mina ögeon inte så mycket mer. Det fanns några serier jag gillade mer: en vägg med landskapsmotiv, dessa var suggestiva och betydligt mer spännande än övrigt som visades. Sedan rullade ett bildspel i ett rum med bland annat en serie barnbilder som var riktigt bra.

Spansk fotografi är den andra utställningen, här fanns en stor bredd och flera intressanta fotografer. Pierre Gonnords http://www.pierregonnord.com/ porträtt var stora, påträngande och häftiga, påminde mycket om målningar med ett fantastiskt ljus. Flera av de andra fotograferna som visade sina bilder var också bra. t.ex. José Manuel Ballester http://www.josemanuelballester.com/ visade några intressanta arkitekturbilder.

Min upplevelse var att den spanska fotograin var intressantare än Nan Goldins.

Efter Kulturhuset gick jag tillbaka till Slussen och på vägen tog jag de sista bilderna på Ektachromerullen, sedan försökte hitta ljuset som skulle ge mig bra bilder vid Slussen. Det blev lite detaljer som fastnade på minnekortet. Läggs upp lite senare, och någon kommer kanske här på bloggen också.

Tänkte istället visa mitt hus före och efter fönsterbytet.Bilder direkt från minneskortet.
Ljuset inomhus har förändrats till de bättre och vi upplever det mer ombonat på något sätt.
 

Postat 2008-10-25 16:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 
Visitors since 12 January 2008 Flag Counter

Innehållskategorier

Arkiv

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor