Att fotografera det som ögat inte kan registrera, och allt annat.

Orkar min Epson R3000

Ja det är frågan, orkar min R3000 en utställning till? Det står mycket om hur skrivaren bryter ihop efter ganska kort tid i diskussioner här på fotosidan. Eftersom jag skriver ut sällan men när jag gör det så blir det ett femtiotal stora utskrifter åt gången så blir man lite fundersam när den nu skulle skriva ut mina insektsbilder till en utställning.

Men det var väl bara att ta tjuren vid hornen och börja skriva ut de bilder jag valt att ställa ut på Göteborgs Botaniska Trädgård! Förra året då jag hängde orkidébilder valde jag Epson Hot Press Bright som papper och var väldigt nöjd med de utskrifterna. Mina bilder på småkryp anser jag inte vara "tavlor" utan mer informationsbilder och valde därför ett enklare papper, Epson Premium Semigloss, ett papper som är både bra och prisvärt.

Orkidéutställningen hade  stuket av "hängapåväggenbilder" och var snyggt monterat med passepartout och allt. Visades i samband med Botaniskas årliga orkidéfrossa och hade därför besökare med intresse för ämnet. Då hade även lokalen snygga vita väggar som passade bra att hänga bilder på.

Nu är det ombyggt i den lokalen så det fick bli lite annat stil på hängningen och dessutom blir kryputställningen utan draghjälp av annat än den normala publiken men förhoppningsvis klarar  den att väcka eget intresse.

Bild från förra årets utställning.

I år blir det istället maxutnyttjande av skrivaren möjlighet att skriva ut A3+. De ramar som finns kvar sedan tidigare återanvänds naturligtvis. Så jag struntar i passepartouten och låter A3+ fylla ut de gamla ramarna så mycket det går.

Nu har skrivaren tuggat på och det har gått strålande, fina utskrifter och inga driftsproblem. Den har spottat ut 23 stycken  A3+ och 15 stycken vanliga A3 utan att krångla. Så nu är det mesta klart, hängningen kvar och den görs kommande vecka.

Titta gärna in och vill ni veta mer om småkryp så håller Freddy Persson från Västsvenska Entomologklubben (VEK) ett litet föredrag lördagen den 11 april klockan 13-14.

Vill ni veta mer om tekniken bakom bilderna så går jag igenom den lördagen den 18 april klockan 13-14.

Det hela sker i Botaniska Trädgårdens växthus i Göteborg.

Väl mött.

Inlagt 2015-03-20 18:57 | Läst 7048 ggr. | Permalink
Snygga bilder, snygga inramningar, professionellt! Lycka till!/ Björn T
Svar från Kjell Nilsson 2015-03-21 10:01
Tack Björn, förhoppningsvis kan det bli lite reklam för våra småkryp!
Bara att konstatera...du gör detta bara så bra Kjell!
Älskar dina bilder och att du är som ett levande lexikon på makro och så generöst delar med dig av din kunskap.

Hatten av! :)
Svar från Kjell Nilsson 2015-03-21 10:05
Värmande ord från dig Peter, tack skall du ha.
Stort tack för dina generösa beskrivningar och fina bilder. Blir som att åka lite snålskjuts på dina upptäckter. Lycka till med utställningen!
Bo
Svar från Kjell Nilsson 2015-03-23 08:37
Alla åker snålskjuts på alla Bo! Vem har inte åkt snålskjuts på John Hallmen, Stanislav Snäll och alla andra pionjärer...Klart man tar till sig av tips och trix som kollegor och vänner kommer på!