Tätt inpå

Att fotografera det som ögat inte kan registrera, och allt annat.

Hängt på Botaniska idag.

 

Hänger på Botaniska Trädgården i Göteborg gör jag i. o. f. ganska ofta men idag var det lite speciellt så tillvida att jag hängde min utställning av orkidébilder i Botaniskas växthus. Mycket spikande i tegelvägg, vilket inte var det enklaste, men det gick med stor hammare och krok och spik för betong!

Växthus med tropiskt klimat dryper av fukt så det blir spännande att se hur länge bilder och ramar klarar sig innan det "bucklar" till sig! Invigning nu på Lördag den första Mars i samband med Botaniskas årliga Orkidéfrossa och bilderna hänger kvar till 23 Mars.  Växthusen är alltid värda ett besök men nu under "frossan" är orkidéavdelningarna  extra sevärda, det dignar av fantastiskt förföriska skönheter! Förföriska skönheter är även namnet på fotoutställningen. Så vill någon kolla in bilderna, eller orkidéerna "live", så finns det gott om tid. Trevlig om någon fotonörd tittar in på Lördag så det kan bli lite gôtt tjôt!

De e slit och släp när man hänger utställning...och fingrarna utsätts för vissa risker. Nåväl det gick bra!

Phalaenopsis, en lättskött orkidée som kan inhandlas i närmsta blomsteraffär!

 

 

Postat 2014-02-27 18:25 | Läst 2358 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Epson R 3000 och Hot Press Bright

Ett år sedan senaste bloggandet. Nåväl, har inte hunnit med eller kanske inte haft viljan. Fotosidan svämmar över med bloggar ändå så varför skall jag bidraga med ytterligare ett inlägg. Hoppas ni förstår skämtet...jag läser en del av bloggarna med stort intresse.

Fick en förfrågan för ett år sedan om jag ville ställa ut lite bilder på orkidéer som jag plåtat i Botaniska Trädgården här i Göteborg. Hade redan skaffat en Epson R 3000 som jag funnit vara fantastiskt bra. Brukade skriva ut på Epsons eget papper Premium Semigloss med bra resultat. Inför utställningen funderade jag på att välja ett papper med än bättre hållbarhet och läste runt på nätet om folks uppfattningar om diverse papper. Fastnade för Epson Hot Press Bright som verkade ge bra svärta trots matt yta. Beställde hem A3+, kalibrerade min skärm och finputsade några bilder för utskrift. Såg till att ladda hem profilen för papperet. Kunde inte hitta den i Photoshop men gissade att det var den som hette Velvet Fine Art. Körde ut och tyckte nog att resultatet kunde var bättre. Jag skulle ju hänga en utställning, folk skulle komma och beskåda bilderna... Kan detta verkligen vara det bästa som papperet presterar?

Börja om från början alltså, ladda hem profilen på nytt och se var den hamnar för det var definitivt inte "Velvet Fine Art" som skulle användas. Det blev gjort och se där var den ju även om jag fick leta efter den en stund. Den lade sig inte bland Epson-profilerna till att börja med men har krupit på plats nu? Jag gjorde allt riktigt (efter mitt kunnande), klickade i korrekturfärger osv. Justerade bilden lite efter det och skrev ut. Vilken skillnad, helt plötsligt liknade utskriften skärmbilden, svärtan var djup och omfånget suveränt. Detta papper kan jag verkligen rekommendera och jag förstår att det kostar en slant.

Nu har jag skrivet ut alla bilderna och monterat dem i IKEAs Ribbaram! Hur blev bilderna då? Ja det får ni se om ni tar er till Botaniska Trädgården i Göteborg, utställningen pågår 1/3-23/3 i samband med Botaniskas årliga "Orkidéefrossa" i växthusen.

Kan inte ha en bildblogg utan bild förstås så här kommer en...

 

På begäran en i större format. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2014-02-03 16:36 | Läst 4652 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera