EXPONERAT/ Tutti frutti

Bop bopa-a-lu a whop bam boo
Tutti frutti, au- rutti
Tutti frutti, au-rutti
Tutti frutti, au-rutti
Tutti frutti, au-rutti
Tutti frutti, au-rutti
A whop bop-a-lu a whop bam boom

En klassisk rockrefräng framförd av Little Richard. Den dök upp i huvudet på mig när jag mötte en skön lirare med en Little Richard t-shirt.

T-shirten var köpt i Soho, London och han var väldigt stolt över den.

Richard Wayne Penniman med artistnamnet Little Richard kallar sig själv arkitekten bakom rock´n roll. 1955 spelade han in Tutti Frutti som blev hans största hit. Han brukade avsluta alla sin framträden med låten, när den spelades in på skiva måste texten ändras en del eftersom den innehöll anspelningar på homosex. I slutet av femtiotalet ändrade han inriktning och skulle bara sjunga gospel och predika. 1964 gjorde han comeback och har sedan mer eller mindre framgångsrikt uppträtt och spelat in skivor. 2013, 80 år gammal, slutade han med musiken för att istället fokusera på kläder och be till gud.

Tutti frutti kan du lyssna på här

/Krister




Inlagt 2014-06-17 11:54 | Läst 2167 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skön snubbe, bra bild. :)
-affe
I slutet av 50 talet var det nog Elvis jag lyssnade på mest, men inte långt senare var det Richard för hela slanten. Satt hemma hos min kompis och lyssnade för han hade EP:n med The girl can`t help it och den med Keep a knockin. Har sett honom två gånger och det var bättre än väntat. Trodde babblandet om hur vacker och bra han var skulle förta stämningen men ganska snart insåg man att det var bara ett " spex ". Har de flesta skivorna ( EP ) och även två gospelskivor. Idag har jag lite mer bredd på min musiksmak.
Sten
Fin liten berättelse Tuttu frutti och Long tall Sally minns till och med jag, trots att jazzmusiken redan då med Basin street blues (Armstrong) hade gripit tag i mig.. Fin Bild
Bengt
Tutti frutti den gillade man ju!
Skön bild.
Göran