Dessa goa gubbar.

Vaknade tidigt i dag, satte på TV:n och började titta på kanal 6 Viasat. Det var ett program som heter Deadliest Catch och handlade om krabbfiskare som skulle ut i Berings Hav för att fiska krabbor mm. De var olika skepp, med olika lag och de skulle ut i den stormlika Berings hav. Detta påminner lite grann om de goa lastbilschaufförerna som kör lasbilar i 50km hastighet över de stora isarna i Alaska. Transporter som ska fram, som rullar fram i stäng sträng kyla, där livet mer eller mindre hela tiden är ett äventyr. De är goa gubbar, inte några kvinnor som jag sett. fel av mig i Deadlisest Catch verkar det som om kocken är kaptenens fru. Men detta verkar vara tuffa människor och äventyret och döden är dess följeslagare.

De är inget jobb, de är ett jävla äventyr, de pratas inte om löner, ledighet eller fackförbund, de pratas om faran, närheten med döden och de pratas om de som inte längre finns med.

Denna typ av program känns så heroiska så amerikanska så hjältemässiga på något sett, men är ändå väldigt intressanta att se. Sökte lite på nätet om Deadliest Catch och de verkar som om de gått i olika säsonger, man verkar t o m kunna gå in och spela ett spel där man kan välja ut besättning. Alltså ett helt jäkla koncept....

Sänder med en länk, dock är det ett tråkigt reklaminslag innan som alltid på den här typen av video.

http://dsc.discovery.com/videos/deadliest-catch-after-the-catch-steering-without-eyes.html

http://dsc.discovery.com/videos/deadliest-catch-after-the-catch-caught-in-the-bite.html

Vänta in den jäkla reklamen bara.

mvh

Morgan Larm

Inlagt 2010-02-13 11:09 | Läst 958 ggr. | Permalink