POSITIVT & NEGATIVT var länge sedan.

Det blir silver i stället för guld

Har nu under två dagar börjat ta bort bilder på mina bilder här på Fotosidan. Det har tagit tid och jag har nu lagt in ca 280 bilder som ska rensas ner till 200 stycken. Precis så många bilder som jag får ha som bronsmedlem på Fotosidan. 

Har under några år nu varit guldmedlem men känner att jag inte fått ut så mycket av detta, bilderna som jag haft där och portfolion har visserligen varit bra, men det har inte hänt så mycket. Detta handlar självklart inte om Fotosidan utan om mig själv. I bland är det nyttigt att ta bort bilder, att rensa och att fundera på vilka som är bra och vilka bilder som inte håller längre. 

Tri-x och scannad i en Canoscan 9000 F

Annars är det fullt upp när jag arbetar i en fotobutik, folk som kommer in för att fotograferas och för att köpa diverse kamerautrustningar.

Glöm inte bort att rensa bland bilderna i bland

 

Postat 2012-12-11 21:43 | Läst 575 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Är det någon som fotograferar nu för tiden?

 

Jag känner många fotografer, eller många människor som ägnar sig åt att fotografera,

men då jag frågar dessa människor när de senast var ute och fotograferade så börja de tänka efter.

Det visar sig oftast att det var länge sedan de var ute med sin kamera nu för att TA BILDER.

Men om jag frågar om de arbetat med sina bilder i ps. så har de oftast gjort det. De känns som om tiden att fotografera är den lilla och tiden i "mörkrummet" ps är den STORA tiden.

För mig är det viktigast att ta bilden,

för andra kanske det är viktigast att bearbeta bilden i ex. ps.

Det är väldigt många som fotograferar, men det är få kameror som man skymtar ute tycker jag

I dag kallt i Växjö

väder ute just nu är: bländare 1,8, slutartid 1:30 sek, 100 ASA

När var just du ute för att TA bilder, ägna dig åt att fotografera!

 

 

Postat 2012-12-03 08:18 | Läst 879 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vad är och hur gör man Silver Gelatin Prints?

Tänkte använda mig av min blogg som en kunskapskanal i dag, ett uppslagsverk så att säga. Jag har tittat på Fotosidans artikel gällande "Svensk fotoauktion slog prisrekord" och läser då i de olika bilderna att de är sk. Silver Gelatin Prints. 

Då jag är mkt intresserad av bland annat wet plate tekniken så blir jag mycket intresserad av att veta hur man gör "Silver gelatin prints". Har letat på youtube men inte funnit så mkt matnyttigt om detta - eller så söker jag på fel ord helt enkelt. 

Men det jag kan urskilja är bland annat att man genom den här metoden strävar efter att vitt är verkligen vitt och svart är verkligen svart och att däremellan behåller man en ren och fin gråskala. 

Vissa bilder i auktionen kan jag inte annat än att missförstå hur de kan ha funnit en köpare för riktigt stora pengar, men det är klart. De är signerade med ett bra och tydligt namn. 

mvh

Morgan Larm

Postat 2012-11-19 22:46 | Läst 776 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Några analoga bilder bara

En digitalt körd bild och då ser man direkt hur ljust det är på händerna nedtill. I mörkrummet kan man efterbelysa lite grann. Men som ren digital kopia från negativ utan arbete i ps. ser det ut så här. 

En mörkrumsbild som blivit scannad, ser helt blaskig ut i mina ögon. Jag gillar verkligen inte att scanna bilder. Mörkrumsbilden är mkt trevligare. Göteborg på 90-talet i alla fall. 

En båt på väg ut, fotograferad från en liten annorlunda vinkel. Scannad mörkrumsbild

Hell Drivers hade en uppvisning i Växjö på 90 talet, scannad mörkrumsbild

En av förarna som utförde de olika tricken. Då var det okey, men i dag vet jag inte om jag skulle tycka det var så värst bra. Scannad mörkrumsbild. 

Dåtidens skatare såg väl ut så här när vätska skulle intas. En gammal bild från slutet av 80-talet, en scannad mörkrumsbild

Bild över taken i Göteborg, såg att himlen blir lite väl vit, får nog göra en bättre mörkrumskopia helt enkelt. Göra om - göra rätt så att säga. Någon gång på 90 talets början.

Bild fotograferad från en bro över Göteborg. Också denna bild får helt klart vända tillbaka till mörkrummet för att bättre bli presenterad. Slutet av 80-början av 90-talet. 

Jag har nu stegat in i mina negativ, har börjat att ta fram lite gamla bilder som jag inte tagit fram ännu, men tiden är min ovän, timmarna är min oväns styrka och det enda jag har är min vilja att utföra dessa små uppdrag i mitt mörkrum. 

Postat 2012-11-18 12:05 | Läst 806 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ett tillfälligt återfall - troligtvis inget annat.

Jag har inte tänkt börja blogga - jag finner ingen ro i detta och inte heller någon nytt med det. Men jag ville bara lägga ut en länk och då måste jag lägga den som ett blogginlägg. Är i bland inne och läser bloggar men känner mig inte så delaktig, kanske är det avståndet till Storstan och det som händer där, kanske är det att jag har för mycket annat i huvudet just nu, vad vet jag. 

Nog om det.............

Har ni märkt av att det är lätt att komma vilse när man letar på Youtube efter olika saker, timmarna kan lätt gå och man sitter där och slukar allt som finns. Människor är något som är mycket intressant och det är inte lätt att se på en människa vad de har varit med om. 

Jag snubblade över detta som handlar om en mans handlingar. 

Sedan snubblade jag vidare på detta 

När man ser en annan människa ska man respektera den människan, man ska vara rädd om varandra. 

Postat 2012-11-10 18:40 | Läst 792 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 72 Nästa