Ett minne bara


En gammal släktklenod,,,, ekonomiskt värde noll och intet - Släktvärde för mig väldigt mycket.

Min Gamlamormor sålde korv i Växjö och hade resanderum på Villans Park i Växjö. Parkens namn lär ha kommit till då det en gång i tiden ska ha varit en pub, eller dylikt där. I fyllan och villan, som sedmera blev Villans park.


De var i den här korvvagnen som de använde primuständaren för att tända gasolen till korven.

Alltså har jag en proviniens på den lille primusgrejen.

Ett minne är bra, men det behöver inte kosta en massa med pengar. Många som går till antikrundan vet fan så mkt mer än vad de låtsas, vissa blir besvikna på historier som hittas på och vissa blir chockade över de som de har. Grejen är bara att saker som är dyra i dag oftast var dyra i inköp då med.

De är synd att värdet styr kvaliten på grejerna

mvh

Morgan Larm

Inlagt 2010-02-02 22:49 | Läst 954 ggr. | Permalink
Det är väl så att kvaliteten styr värdet? Men jag håller med dig. En sak behöver verkligen inte ha ett högt ekonomiskt värde för att räknas till klenoderna hos mig. Det kan räcka med att den kommer från någon i släkten från förr, eller att jag helt enkelt bara tycker om en viss grej för dess egen skull.

Värdet ligger i betraktarens ögon, för att travestera. Likväl som en bild har ett egenvärde för de flesta men inget värde för andra.

Trevlig kväll!

Tomas
Svar från fotomojje 2010-02-03 17:13
Hej!
Har inget att tillägga, du tänker som jag. Många som kommer till Antikrundan med ärvda grejer bryr sig inte om var prylen kommer ifrån. Får den ett högt värde tycker de den är fin för att i nästa stund sälja den. saknar den ett ekonomiskt värde och givaren har varit stolt över den blir de mkt besvikna.
mvh
Morgan
Tack för dina ord.