Livet i en fotobutik och det var jag som klagade på året som gått bilderna

Jag skrev en blogg där jag hoppades att vi skulle få slippa alla upprepningar av året som gått. Detta tog lite skruv och jag fick mig ett gott skratt. Jag har inget emot det utan finner det ganska ointressant för mig att göra detta. Självklart ska var och en göra som de vill. Men i bland måste man få sticka ut hakan och jäklas lite. Det var inget allvarligt menat...

Annars har det varit:

I dag var det fullt upp i fotobutiken, många som kom in för att handla och för att titta runt, vädret ute var kallt och blött. Det var visst väldigt fullt i de olika klädesbutikerna sa en kund som kom in. Kan tänka mig att det är många som byter kläder nu efter jul. 

Det verkar samtidigt som det är ett ganska stort intresse av kunderna då det gäller Nikons spegellösa kameror, främst V1 och ju mer jag tittar på den ju mer tycker jag att den är väldigt rejäl och trevlig. Men jag har inte provat den utan bara hållt i den och tittat lite när den ligger i vårt skåp i butiken. 

En annan kamera som sålts mycket nu är Nikon D3100 och det är många unga människor som kommer in med sina föräldrar och köper den, det är jättekul att så unga (10-13 år) människor har fått upp ett intresse för fotografering. Likaväl har vi sålt en hel del reflexskärmar och stativ, folk verkar tycka om att fotografera porträttfoto. Genom att låta kompisen hålla reflexskärmen arbetar man tillsammans. 

Det är kul att arbeta i en fotobutik, ett äldre par kom in i dag med en fin 50-tals kamera med den härligt slitna orginalväskan av brunt skinn. Filmen hade trasslat sig så jag fick spola tillbaka den i mörkrummet. Jag satte dit en ny film och paret blev mycket glada över att deras kamera som de haft i över 55 år nu kunde användas igen. Många hade bett dem köpa en ny, men varför det hade de svarat och vinkade glatt då de lämnade butiken. De är såna här små glimtar som fyller dagen i en fotobutik. Just olikheterna och de många händelserna. 

Vi får väl se vad som händer i morgon

mvh

Morgan Larm

Inlagt 2011-12-28 22:32 | Läst 1062 ggr. | Permalink
Tog det inte så allvarligt :-)))

Gott Nytt År !

Ing-Marie