Min Leica M3 med tillbehör

Hej!
Det tog inte många timmar innan stativet såldes, gamla fina hedliga Gitzo, de kan man alltid lita på. Har nu fått tag på min Leica M nr. 2.


Köpte denna av min bror som köpte den och ångrade sig, nu ska jag bara gå genom vad jag ska ha och vad som ska säljas. Detta för att på så vis få tillbaka lite av pengarna jag lagt ner. Kameran är en Leica M3 och den som en gång i tiden ägde denna köpte kameran ny. Kameran, objektiven, Leicametern, och lite annat ska jag spara men en del ska jag nog avyttra också. Får se vad det blir. Då jag också köpt en Leica M4 som eventuellt anländer till mig i morgon så får jag sätta på 135 optiken där. Då har jag två kompletta M nu och kan börja fota. Kvar att köpa är en scanner, kemikalier samt svartvit film. Jag är alltså snart hemma igen.


Leica M3 nr.1016783, Summicron 50 mm F2 sitter nu ett UVa filter på. Känns väldigt stimulerande det här. Har motljusskydd för båda optiken också.

Det finns lite roliga sökare, denna är bra om man ska fota macro tillsammans med bälgen.


Den här är ju bra, liggandes i en fin Omega klockask, teipad och dan i asken. Synd inte klockan också låg där i.


Japp, Böckerna är härliga, dock är de lite svåra att öppna då de lätt kan gå sönder. Men man får smygläsa dem lite.


gamla härliga filmburkar, varför fick jag inte tag på sånt här då jag samlade på gamla kameror, ja, de kan man fråga sig.


En härlig bälg,,, han som ägde denna innan var visst mkt för att fotografera macro... efter vad jag hört.


Hur många har kvar originalasken i så många år till sin Leicameter? Känns nästan konstigt att använda sig av den. Dock har förra ägaren gjort det då spår finns på kamerahuset etfter denna. Dum konstruktion alltså.


Längst ner till vänster saknas lite kameraskinn, uppe på lite bucklig efter ljusmätaren, annars en helt otroligt häftig kamera. Förstår att de tillverkade 225 000 stycken M3 mellan 1954-66.


Mellanringar för 50 mm samt också 135 mm


Filter måste ju vara så antidigitalt de bara går att komma, två gröna och ett gult. De gula är bra till svartvitt då man får bilderna lite mustigare. Får se om jag ska behålla dem, tror de.


Fin avtryckare och lite lösblad på olika delar, det känns tryggt......

Ja, då har man lyckats få tag på Leica M som jag alltid velat. Nu känns det mkt bra. Skulle behöva en beredskapsväska för min Leica M4 samt en för min Leica M3, men får avvakta lite grann.

 

mvh

Morgan Larm

 

 

Inlagt 2010-01-25 15:17 | Läst 3215 ggr. | Permalink
Jag har en bra småbildsscanner över! Kolla din mail om ett par minuter!
//Chasid
Svar från fotomojje 2010-01-25 16:15
Hej!
Tack, men jag slickar mina sår lite nu,, kanske ska jag sälja plånboken nu när den är tom,,, den ekar ganska rejält nu....
mvh
Morgan Larm
Vilken fin samling prylar, intressant att titta igenom :)
Svar från fotomojje 2010-01-25 16:14
Tack!
Köpt av en hobbyfotgraf en gång i tiden. Märk väl hur många kameror har inte jag haft... Förr köpte man en kamera och det var den man använde. Så var det med klockorna också.
mvh
Morgan Larm
Här e ju ett helt Leicamuseum! ;)
Hur som helst, grattis och välkommen till de förrycktas skara!! ;)

Å du kommer sannolikt att bli litet "mobbad" ;)
Som alla avvikande konstnärer blir, tex: "Ha, ha, du följer ju inte med din tid! Vad är det där?"
Eller: "Vad är det för märkvärdigt med den där Leica-kameran!?"
Men det står vi ut med, vi ler och bjuder på det, och behåller hemligheten om den här kameran för oss själva.. :) ;)
Det är därför vi kallas förrykta! ;) :)
/B
Svar från fotomojje 2010-01-25 16:13
Hej och tack!
Hade en fotograf som ifrågasatte om jag kunde göra ett fotojobb, han sa att kunderna vill nog ha mellanformat och en digital hasselbladare som jag har kostar 350 000 kr sa han, jag sa lite så här. Då använder jag min 500 CM och kör på negativ, det blir jättebra, inga problem
- Nej, de är klart de kan du ju......
Jag har kvar en av mina digitala Canon 50 D med diverse objektiv, men känner att jag vill arbeta lite mer med projekt och då är en Leica idealet. Tar inte stor plats osv....
mvh
Morgan Larm
Bengt & Morgan - Ni håller väl inte riktigt hemligheten för er själva eller? Fint kamerapaket hursom. Grattis
Svar från fotomojje 2010-01-25 16:46
Hej!
Vilken hemlighet, vad har jag missat?
mvh
Morgan Larm
Får väl berätta en god historia en gång till.... :)
För några år sedan besökte jag den lokala tidningsredaktionem för Södermanlands Nyheter, och just då va en fotograf där från huvudorten, och vi kom i samspråk. Han visade sin senaste Nikon DSLR och alla finesser på den och berättade hur mycket den underlättar i jobbet för honom.
Efter en stund frågar han, "Vad fotar du med då?"
Jag drar ned blixlåset i jackan och visar min Leica M6 med 35:an..
Ok, sa han och log, tittade sig omkring, med humor i blicken, och viskade: "En sådan har jag också privat!"

De är ju så man kan jobba, smart alltså!
Snabba leveranser = Digitalt!

Den flanerande och konstnärliga fotografin = M Leica! :) ;)
/B
Svar från fotomojje 2010-01-25 17:23
Hej!
Jo, det är härligt att höra. Tänker på Vietnamkriget, det första TV sända kriget, där fotograferna fick gömma filmen, smuggla den ut, vissa sas lägga filmen i hälen under sulan på skon, om det förefaller vara en skröna eller en riktig sanning vet jag inte. Men det låter bra. Det tog tid innan bilden kom i tryck. I dag när man fotograferar ishockey springer fotograferna iväg vid varje period för att ladda upp några bilder, till vem kan man fråga sig då de som är mest intresserade sitter på plats och ser matchen. mvh Morgan Larm