Några analoga bilder bara

En digitalt körd bild och då ser man direkt hur ljust det är på händerna nedtill. I mörkrummet kan man efterbelysa lite grann. Men som ren digital kopia från negativ utan arbete i ps. ser det ut så här. 

En mörkrumsbild som blivit scannad, ser helt blaskig ut i mina ögon. Jag gillar verkligen inte att scanna bilder. Mörkrumsbilden är mkt trevligare. Göteborg på 90-talet i alla fall. 

En båt på väg ut, fotograferad från en liten annorlunda vinkel. Scannad mörkrumsbild

Hell Drivers hade en uppvisning i Växjö på 90 talet, scannad mörkrumsbild

En av förarna som utförde de olika tricken. Då var det okey, men i dag vet jag inte om jag skulle tycka det var så värst bra. Scannad mörkrumsbild. 

Dåtidens skatare såg väl ut så här när vätska skulle intas. En gammal bild från slutet av 80-talet, en scannad mörkrumsbild

Bild över taken i Göteborg, såg att himlen blir lite väl vit, får nog göra en bättre mörkrumskopia helt enkelt. Göra om - göra rätt så att säga. Någon gång på 90 talets början.

Bild fotograferad från en bro över Göteborg. Också denna bild får helt klart vända tillbaka till mörkrummet för att bättre bli presenterad. Slutet av 80-början av 90-talet. 

Jag har nu stegat in i mina negativ, har börjat att ta fram lite gamla bilder som jag inte tagit fram ännu, men tiden är min ovän, timmarna är min oväns styrka och det enda jag har är min vilja att utföra dessa små uppdrag i mitt mörkrum. 

Inlagt 2012-11-18 12:05 | Läst 807 ggr. | Permalink
En stilla undran bara. Du skriver att du verkligen inte gillar att scanna bilder, varför gör du det då?
Svar från fotomojje 2012-11-18 13:11
Hej!
Dessvärre vet jag inget annat sätt att lägga upp en analog bild på en blogg.

Att fota av är inte bra heller
klabbarpan 2012-11-18 13:26
Ok, ska man få till en bra scanning så behövs en bra negativscanner och sådana kostar flis... Du får väl skaffa en digitalkamera och ge dig ut för att ta nya bilder...
Svar från fotomojje 2012-11-18 13:29
Det är inte lätt att fota om alla bilder som jag tagit från 84 och fram tills nu. Det är mina negativ jag arbetar med nu och jag får nog göra detta i mörkrummet.
alf109 2012-11-18 18:26
För att få till skanningar som funkar bra i webbformat behövs ingen märkvärdig skanner. Då duger en flatbädd med möjlighet att skanna negativ/dia ganska bra. Däremot måste man lägga lite tid på att lära sig skanna och lägga en kurva i bildbehandlingen. En bra skannerprogramvara underlättar också en del, förslagsvis Silverfast eller Vuescan.
Svar från fotomojje 2012-11-18 20:40
Har väldigt svårt för att godkänna scanningen jag gör.
Jag har Silverfast till min canoscan 9000F men jag har aldrig fått det att funka riktigt.
Det blir inget stort problem då jag kommer att arbeta med mina bilder i mörkrum. De negativ jag vill göra något med får scannas på en bättre scanner.
Håller med Alf! Skannar själv med flatbädd och får bra resultat! http://www.fotosidan.se/blogs/jl-foto/battre-skanna-sina-filmer-sjalv.htm Ha en bra kväll! Mvh. Johan
Svar från fotomojje 2012-11-18 20:41
Hej!
Tack för ditt svar