Samlarna börjar rensa hyllorna på sina Leicakameror tycker jag.

De känns som om det går bra att köpa Leica M nu för tiden, samlarna börjar rensa på hyllorna nu, plocka av sitt liggandes lager av gamla M och R prylar. På Tradera slungas det ut ganska mkt prylar nu och priserna kommer att sjunka tror i alla fall jag. Det finns många som har samlat på sig en hel del Leica produkter förstår jag. Detta gör dock inget för mig. Jag har skaffat min Leica för att jag ville ha en. Priserna som sjönk ganska mycket för Hasselblad har hämtat sig en aning. T o m Mamiya RB 67 verkar kunna säljas i dag, ingen är mer förvånad än jag. mamiyas RZ 67 gavs bort för inte så länge sedan, dessa börjar också kosta lite mot innan.

Det kommer nog att dumpas ganska många Leica M nu ett tag framöver. Men sen tror jag att priserna hämtar sig lite. Men då det gäller bra priser så måste dock grejerna vara bra, ett bra serienr. låg tillverkning, ett bra skick, och en fullgod dokumentation. Så har jag märkt att det varit.

Tittar man i gamla fototidningar så har det inte hänt så mkt på beg marknaden, i alla fall tycker inte jag det. De svarta M2 och M3 verkar ha gått upp i pris mot tidigare.

mvh

Morgan Larm

 

Inlagt 2010-02-15 00:50 | Läst 1808 ggr. | Permalink
Bara inte de nya ägarna börjar samla Leica på hög så det blir som en generationsväxling bara liksom...? ;)

Ett bra råd de e det som Christer Strömholm myntade:"En, kamera, ett objektiv, en framkallare...."

Fast han kanske ändå var aningen otydlig..? :)
Han borde kanske ha sagt, "En M Leica med ett 35 mm objektiv och Tri-X de e allt en duktig fotograf behöver!" ;) :)
/B
Svar från fotomojje 2010-02-15 08:12
Hej!
Så rätt så, men hur lätt är det att bara ha en? Hur många har du själv.... Vad jag förstår så har du ganska mycket kameror.
mvh
Morgan Larm
Hej igen Morgan,
jag trodde den nya generationen "kameraanvändare" skulle ta litet lärdom..!? ;) :)
Svar från fotomojje 2010-02-15 18:28
Hej!
Snällt av dig att säga att jag är ny kameraanvändare, har bara hållt på sedan 84 så det är klart i dina ögon är jag nog ganska ny.
mvh
Morgan Larm
Kom hem nu från min praktik på Växjöbladet / Kronobergaren. Ska vara där som fotograf fram till 14 augusti om allt blir som det ska.
Folk dör väl och släktingarna säljer prylarna.

Leica lever en del på att de är drömkamerorna från 40-, 50-, 60- och 70-talet. De som inte hade råd då har köpt senare.

Men de som började fota på 80-talet drömde om Nikon F3P och köper kanske en D3s idag, eller en begagnad F3:a att ha i skåpet.
Svar från fotomojje 2010-02-15 18:36
Hej!
Jo, du har helt rätt. Jag har dock haft ganska många kameror genom åren och Leica M4 har länge varit en dröm. En ouppnådd dröm liksom Nikon F2 samt F3 är. Men då ska det vara med motor och en 85:a på

Men jag är brukare, det är kul om man bär runt något som är fint ur samlarnas synpunkt, men jag har den för att jag vill ha den.

mvh
Morgan Larm
Tycker att det verkar vara tvärtom, dvs att fler och fler blir medvetna om att M-Leica har ett värde. Vi får skylla på Bengt ;)

@Nils M7 (samt M8 och M9) har tidsautomatik samt låsning av exp. värde med halt intryckt avtryckare.
/Jocke
Svar från fotomojje 2010-02-15 20:21
Hej!
Ja, det har du kanske rätt i. Men de är för att de som köper dem begagnade oftast är brukare av dem. Men tittar man runt på ex. blocket, tradera osv så är det många fina Leica M som nu börjar säljas. Det har varit några stycken M6 både Clasic samt TTL som har sålts till ett ganska hyggligt pris. Däremot tycker jag att objektiven håller högt pris ännu. Vet faktiskt inte om de kan användas på M8 och M9, de vet säkert Bengt Björkbom och många andra kunniga.

De jag pratar om här är mina tankar och mina synpunkter på detta med Leica M som samlarkamera.

mvh
Morgan Larm