Foto Non Stop

ofokuserat

Randonée Pyrénéenne

En Randonée är i cykelvärlden detsamma som långdistanscykling. Oftast i tävlingsform där det - enkelt uttryck - gäller att cykla mellan 60 och 120 mil på viss tid. 

Brittiska "cykelimperiet" Rapha Racing arrangerade i år tre cykelresor som var inspirerade av klassisk randonéecykling. Upplägget var att man cyklar (på racercykel) 12 till 17 mil varje dag och "klättrar" över två till fem rejält höga berg. Just det här med att cykla i bergen är lite speciellt. Det går uppför i flera kilometer i sträck, ibland flera mil, och det gäller att hitta en utväxling och tempo som är "ens eget" och som man kan hålla under den tid det tar att ta sig upp. Sedan kommer raka motsatsen, nedfart på t.ex serpentinvägar i 40-80 km/h. 

Resan inkluderade fullservice med följebil, trevliga familjehotell och helpension.

Allt detta kombineras naturligtvis med att man intensivt tar in omgivningarna när man cyklar 7-10 timmar om dagen. 

Den resa jag var med ( i mitten av september) på sträckte sig från Biarritz på Franska atlantkusten över Pyreneerna till Collioure på medelhavskusten.

Sammanfattningsvis en helt fantastisk resa! 

Problemet -ur fotosynpunkt -  var att jag hela tiden såg fantastiska  motiv att plåta men det var hela tiden en konflikt mellan fotografen och cyklisten i mig. Men det var bara att bestämma sig för att prioritera cyklingen. Jag var ju på cykelresa. Men hursomhelst lyckades jag faktiskt få med mig en Sigma DP2 som jag hade med mig i en av cykeltröjans fickor. Blev rätt många bilder i alla fall. 

Plockar in några bilder här.

Fler finns på http://gallery.me.com/fpersson#100023&bgcolor=black&view=grid

och en liten reseblogg på www.fphoto.se/journal

90% av bilderna tagna med Sigman. Övriga med en Sony Alfa 850

F

Från toppen av klassiska Col du Tourmalet (2115 m).

 

Dean på väg uppför...bara 18 km kvar till toppen

En vanlig vy under de sex dagar resan varade.

Kaffepaus på cafe i bergen.

ca 14 kg... för båda cyklarna.

 

 

Postat 2010-10-03 22:35 | Läst 3530 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera