Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Lappuggla Västmanland 29/6 2019

Under helgen som var så åkte jag till ett ställe i Västmanland där det under en tid hållit till några lappugglor i hopp om att få lite bilder.

Hade turen med mig då det var 2 lappugglor på plats, en av dom ställde upp på några trevliga bilder :)

.

.

.

Efter att lappugglan landat på stolpen så gick jag ca 30m bort jäms med kanten av ängen och ställde mig och väntade i hopp om att den skulle flyga ut över ängen.

Ugglan tittade mycket åt mitt håll så jag hoppades den skulle flyga i min riktning vilket den gjorde :)

Bilden nedan är på ca 6.5m avstånd

Bilden nedan är på 5m avstånd, även ut zoomad till 200mm så fick inte ugglan plats i bild så det fick bli ett flygande porträtt :)

Den sista bilden jag har (inte med här) på ugglan när den flög förbi mig är på 3m avstånd och då syns bara ugglans stjärtfjädrar ;)

.

Trevliga fåglar att få se och fota :)

/Fredrik

Inlagt 2019-07-01 18:54 | Läst 3518 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härliga bilder och vilken fin skärpa det är fastän det är i rörelse mot dig. Det blir ju kanske inte så många sådana tillfällen så det gäller ju att sätta dem, svårt att få ugglan att flyga en extra gång för man inte var med. Vad har du för AF inställning, en punkt, D25 etc eller grupp? Jag tycker det kan vara svårt med D25 och grupp så nära marken, att man får fokus på marken eller bakom, har börjat med en punkt istället, men det är ju inte så lätt det heller

Den Lappuggla som jag fick hör nere i Skåne, var nog trött efter resan för den rörde enbart på huvudet under de timmar jag var där
Svar från Mr_North 2019-07-03 11:15
Tack så mycket Peter :)
Det är riktigt bra skärpa på 200-500 på 200mm, inte så ofta man fotar fullt utzoomat dock.
Ja man ska ha tur att ugglan flyger åt det hållet där man står, inte alltid man ställer sig rätt.
Jag fotar mest med "Group AF" på flygande fåglar, men som du säger så blir det problem när fåglarna flyger lågt, på näst sista bilden när ugglan flyger lågt över gräset mot en stolpe så växlade jag till singel punkt.
Mvh
Fredrik
Jag brukar vara lite kritisk mot närbilder men den 4:e och 7:e är imponerande. Verkligen toppenbilder.
Sten
Svar från Mr_North 2019-07-03 11:18
Tack så mycket Sten :)
Ja det är ju lite roligare om man får med hela ugglan i bild men när ugglan kommer så nära så vingarna inte får plats och bilderna blir så skarpa så får det helt enkelt bli flygande porträtt på dom, och med den skärpan det blev så är jag riktigt nöjd med dom bilderna :)
Mvh
Fredrik
En verkligt fin serie, som alla vi som gillar fåglar älskar att titta på.
För mig är en fågelbild inte bara en bild, utan så mycket mer. En upplevelse.
- hawk
Svar från Mr_North 2019-07-03 11:22
Tack så mycket Håkan :)
Ja du har helt rätt, att få en uggla flygandes förbi dig på 3m avstånd är en fantastisk upplevelse, nästan lite synd att man får se det genom kameran, någon gång skulle det vara kul att bara se det hända framför sig, men man vill ju så gärna ha bilden också :)
Mvh
Fredrik
Oj, så snyggt! Och näst sista bilden, närbilden är en upplevelse!/ Björn T
Svar från Mr_North 2019-07-03 11:23
Tack så mycket Björn :)
Ja det var en fantastisk upplevelse att få ugglan flygandes förbi mig så nära, och kul att bilderna blev så bra :)
Mvh
Fredrik
Fantastiskt fint! Här fick du med både skarpa supernärbilder men också en del av omgivningen! Jättekul!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2019-07-03 11:27
Tack så mycket Jan :)
Ja närbilderna blev riktigt skarpa, 200-500án är väldigt skarp på 200mm, synd man inte använder den brännvidden så ofta.
Mvh
Fredrik
OJ vilka närbilder! Imponerande! Det är inte ofta som en fågel flyger åt "rätt håll". Vlädigt häftiga bilder och skärpan är ju perfekt fast den kom flygande mot dej. Det är ju inte det lättaste. GRattis till en fin bildserie.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2019-07-03 11:31
Tack så mycket Lena :)
Ja dom närbilderna blev riktigt bra :)
Man ska ha tur att ugglan flyger rätt, lappugglor brukar titta mycket åt det hålet dom tänker flyga åt vilket jag fått erfara och det fungerade den här gången också, men inte alltid dock :)
Mvh
Fredrik