Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Fysingen 11-12/4 2018

Två dagar i rad har jag åkt efter jobbet till sjön Fysingen i Uppland för att försöka få lite bilder på dom fiskgjusar som håller till där, då isen ligger på nästan hela sjön förutom på det område som kallas Ströms mad så är fiskgjusarna låsta till att jaga där tills resten av isen smälter vilket borde bli snart.

Här kommer lite bilder från dom senaste 2 dagarna.

Hade lite otur i onsdag då precis när jag parkerade bilen så såg jag en fiskgjuse flyga förbi med en stor gädda i klorna och kort efter tog fiskgjuse nr.2 en nästan lika stor gädda och flög åt helt fel håll så jag fick nöja mig med bilder på den gjusen som kom tillbaka senare fast utan att den lyckades fånga något

Fiskgjuse

Fiskgjuse

Den tjuvaktiga korpen som gillar ägg, den här korpen gillade tydligen gässens ägg då vi såg den flyga förbi 3 gånger med ett stulet ägg, den tog 3 ägg i onsdags och 3 ägg i torsdags vad jag såg på den tiden jag var där.

Korp

Grågäss

Havsörn

Havsörn

Havsörn på långt håll som lyfter upp en gädda ur sjön

Havsörnen lyfter upp gäddan på vassön men kort efter lyfter örnen utan sitt byte, vad vi kunde se så låg gäddan kvar, konstigt att den inte försökte få den med sig till sitt bo där vi fick rapporter igår om att dom fått tillökning i familjen :)

Bilder från i torsdags

En duvhök flög förbi

Duvhöken flög förbi samtidigt som en fiskgjuse ryttlade ovanför, det är den som den vrider upp huvudet och tittar på :)

Fiskgjuse dyker på långt håll, inte ofta man får en bild på en fiskgjuse mitt i dyket och samtidigt får med en sädesärla och en skrattmås på samma bild :)

Fiskgjusen försöker lyfta med en stor fångst.

Fiskgjusen fick lite problem med den stora gäddan.

Fiskgjusen fick gå ner i sjön igen och tillslut fick den lov att släppa gäddan och börja om sin jakt.

Den fick en mindre gädda strax efter :)

Det var allt för mig, trevlig helg :)

/Fredrik

Inlagt 2018-04-13 07:51 | Läst 5365 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Korpen med ägget är nog bland det bästa jag sett. Hög kvalite på bilderna.
Sten
Svar från Mr_North 2018-04-13 12:30
Tack så mycket Sten, roligt att du tycker det :)
Mvh
Fredrik
Har korpen fått tag i ett ägg? Vilken cool bild. Kul också med den fiskande havsörnen fast lite konstigt att den lämnade fångsten. Jag antar att avståndet var ganska långt med tanke på hur det ser ut vid Ströms mad. En fin samling bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2018-04-13 12:33
Tack så mycket Lena :)
Ja den måste ha hittat flera grågås bo´n som den snor ifrån, lustigt att dom låter den sno så många ägg, tycker dom borde kunna mota bort den.
Ja när örnen tog gäddan så var det på lite långt avstånd så bilderna blev ju inte super bra men ändå kul att få se :)
Mvh
Fredrik
He he, fantastiska bilder Fredrik! Du har verkligen förmåga att fånga det speciella i 'ögonblicket'! Håller med Sten också ang. Korpen med ägget! Trodde först att det var en golfboll innan jag läste.. Kul!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2018-04-13 12:35
Tack så mycket Jan :)
Ja det var en lite annorlunda syn att få se korpen med ett så stort ägg i näbben, tog en stund innan jag förstod vad den bar på också :)
Mvh
Fredrik
Fina, spännande och kul bilder. Förstår inte hur du lyckas fånga allt, och det efter jobbet, jag ”jobbar” ju heltid med en bråkdel ;)
Svar från Mr_North 2018-04-13 12:42
Tack så mycket Peter :)
Ha ha ja det är ju inte alltid man hinner med att fånga allt, hade tur som upptäckte korpen när den kom, tog ett tag innan jag förstod vad det var, när den kom dom andra gångerna så var det inte lika nära så första vändan var bäst.
Duvhöken var också tur då vi stod och tittade på en fiskgjuse som ryttlade ovanför oss och av en slump såg jag något annat flyga under den och insåg att det var en hök, det var bara jag av 4 fotografer som såg den dock :)
ja slutar man 16:00 och har 8 minuter till sjön så hinner man ju med att få 3 timmar på plats innan det börja mörkna så det fungerar ju :)
Mvh
Fredrik
Oj så många vackra bilder du visar !
Korpen var ju helskön, trodde också att den hade stulit en pingisboll :-)
Spännande tid nu med mycket som händer
ing-marie
Svar från Mr_North 2018-04-13 12:44
Tack så mycket Ing-Marie :)

Ja ibland har man tur att det händer mycket där man är men det kan ju lika gärna vara åt andra hållet.
Det tog en stund innan jag insåg vad korpen bar på också :)
Mvh
Fredrik
Grymt imponerande som vanligt. Fastnar mest för fiskljusen i attackdyk samt äggtjuven. Tog själv en liknande korpbild för ett antal år sedan, tror det var hönsägg då.
Svar från Mr_North 2018-04-15 20:17
Tack så mycket Stefan :)
Ja fiskgjuesens attack är en dröm jag har att få fånga bra på bild men den händer alltid på så långt avstånd, men någon gång så :)
Mvh
Fredrik
Korpen med ägget - oj oj - värt en lång applåd! 👏
Svar från Mr_North 2018-04-15 20:18
Tack så mycket Ragnar, roligt att du gillar bilden :)
Mvh
Fredrik
Gillar korpen med ägget. Som vanligt påpassligt och alltid bra skärpa. Var vid Fysingen idag 22/4 och såg samma sak. Antagligen samma korp som fortsätter med sina tjuvtricks. Satt just då och fikade men den var ganska högt upp så det skulle ändå inte blivit någon bra bild. Men riktigt kul att se.
Hälsningar Micke.
Svar från Mr_North 2018-04-23 11:13
Tack Mikael :)
Ok, så den verkar ha hittat ett vinnande koncept med att sno ägg, gäller väl att passa på att ta så många som möjligt innan dom kläcks sen blir det kanske svårare när maten rör på sig :)
Mvh
Fredrik