Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Hornuggla Örebro 18/3 2018

Efter att ha sett bilder och läst rapporter om hornugglor och jordugglor vid en äng i Örebro under en tid så tyckte jag det var värt den 20 mil långa resan dit i hopp om att få se dom.

Efter det tråkiga ödet som hornugglan vid Råstasjön råkade ut för samma dag jag hade tänkt åka dit för att kolla på den så var det kul att få se 2 st hornugglor i Örebro.

Hornugglorna gav oss som var där (ca 20 st vid den delen av ängen) en riktig flygshow, dom brydde sig inte nämnvärt om alla fotografer som stod i kanten av ängen.

Hornugglorna hade dock stora problem att fånga sorkarn då snön har blivit så hård av temperatur skiftningarna som är nu, ugglorna fick helt enkelt inte klorna igenom den hårda snön, vi såg dom flera gånger slå ner i snön utan att det ens blev ett märke efter den, till slut lyckades en av dom fånga en sork bara 10-15m från där några fotografer stod vilket var skönt att se att den fick mat :)

Här kommer lite bilder från de fantastiska flygshowen ugglorna gav mig (oss) :)

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla på mindre vacker stolpe, men ugglan är fin :)

Hornuggla

hare :)

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Hornuggla

Det var några bilder från mötet med hornugglorna, tyvärr ville inte jordugglan som också var på plats jaga vid den delen av ängen jag var vid men jag var nöjd med att få bilder på hornugglan :)

/Fredrik

Inlagt 2018-03-19 16:08 | Läst 1136 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bild 2 blev min favorit!
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:27
Tack Ragnar, ja det är nog min favorit också :)
Mvh
Fredrik
Superfint, vad roligt! Härligt med så mycket ljus på ugglan dessutom! Bra för 'ISO:n'.. Ugglor är alltid extra fint vilken art det än är! Du får fin utdelning på dina bilturer.. :-)
Hälsn!
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:29
Tack så mycket Jan.
Det var riktigt trevligt ljus när den jagade som mest :)
Än så länge har mina långturer gett bra utdelning, hoppas det håller i sig :)
Mvh
Fredrik
Absolut högsta klass på både motiv och fotograf, gillar speciellt attackbilden. Hornugglan är en av mina barndoms fåglar.
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:30
Tack så mycket Stefan :)
Mvh
Fredrik
Många fina bilder du fick ihop där Fredrik. Tråkigt att jordugglan inte ville vara med, hade varit häftigt med båda på samma bild :-)
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:33
Tack så mycket Mikael :)
Faktiskt så flög dom i närheten av varandra en kort stund men det var så långt bort så det blev inga bilder, men visst hade det varit kul :)
Mvh
Fredrik
Många fina bilder. Jag tycker det sitter hornugglor och trycker i nästa varje thuja här nere i Skåne, men jag har aldrig sett någon flyga. Så de är ute på dagtid också?
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:40
Tack så mycket Peter :)
Det är ju bra att det sitter massa hornugglor i träden i Skåne, här uppe ska man vara glad om man får se dom tycker jag ;)
Jag tror att i vanliga falla så brukar nog inte hornugglor jaga fören det börja mörkna men det kalla vädret och svårigheten för dom att komma åt gnagarna under den hårda snön kanske har ändrat på deras beteende så dom födosöker lite innan skymningen, det är bara vad jag tror :)
Mvh
Fredrik
Det var alltså Örebro man skulle ha åkt till i helgen :-) Fantastiska bilder på ugglorna och man förstår att de måste ha det tufft nu med den hårda snön.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:44
Tack så mycket lena :)
Ja för mig blev det ett bra val att åka dit tycker jag :)
Ja dom hade det riktigt tufft, jag led lite med dom varje gång dom dök ner i snön och tittade förvånat upp där dom stod på den hårda skaren och sedan fick flyga därifrån tomhänta, det var riktigt skönt att se när en av dom lyckades fånga en stor sork till slut :)
Mvh
Fredrik
Jättefina bilder ! Så vacker den är i det fina ljuset.
Häftiga ögon !
ing-marie
Svar från Mr_North   2018-03-20 14:45
Tack så mycket Ing-Marie, ja deras ögon lyser verkligen häftigt i solljuset :)
Mvh
Fredrik