Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Lärkfalk Säbysjön 27/8 2018

Igår blev det en tur till Säbysjön där målet var att fota lärkfalk, och lärkfalk fick jag se och fota men det var också det enda jag fick fota då det var väldigt lite aktivitet på andra fåglar.

En ung lärkfalk kom lågt flygande och rundade en vassrugge, det var knappt jag hann med men några bilder satt och en av dom (bilden ovan) blev riktigt skarp, det är nog min bästa bild på lärkfalk jag tagit så jag är nöjd :)

Bild 2 från förbiflygningen blev hyfsad efter lite jobb i Photoshop så ser den bra ut om man inte förstorar för mycket :)

En äldre lärkfalk

Äldre lärkfalk

Ung lärkfalk

En bild jag tog på lärkfalken på lite längre håll, efteråt när jag kollade på bilderna på datorn såg jag dom två sländorna som kom med på bild, dom såg man ju inte när bilden togs, lite lustigt att falken bara tittade på dom och inte försökte ta dom då det verkade vara gott om sländor i luften :)

Ha en fortsatt bra vecka :)

/Fredrik

Inlagt 2018-08-28 16:00 | Läst 3308 ggr. | Permalink

"Härliga bilder! Och den sista är ju en fullpoängare av klass!"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Många fina bilder på lärkfalken, du har några där med riktigt fin skärpa.

Jo det är kul att se bilderna efteråt, kommer fram mycket som man inte har någon aning om, jag fotograferade lärkfalken i Falsterbo förra året då den flög runt fyren, när jag såg på bilderna hemma så såg jag att den både fångade och åt på sländor, det såg man inte när man fotograferade
Svar från Mr_North 2018-08-30 14:42
Tack så mycket Peter :)
Ja jag är riktigt nöjd med den första bilden, trodde inte jag satte en enda först då det gicks så fort :)
Ibland kan man se att det är en slända i närheten av falken när man följer den men oftast ser man ingenting och plötsligt gör falken en akrobatisk vändning i luften och kniper en slända och man hann inte med att ta bilden :)
Mvh
Fredrik
Grymt fina bilder!

Första är klockren. Gillar sista med där vi får se maten som lärkfalken vill åt.

Daniel
Svar från Mr_North 2018-08-30 14:45
Tack så mycket :)
Ja jag är väldigt nöjd med den första bilden :)
Man får oftast bilder när en slända kom med i bilden men jag gillade den här då falken ser ut att titta mot sländorna, synd att den inte gjorde en attack mot dom då kanske man hade fått en bild på det, med betoning på "kanske" då det brukar gå väldigt fort när falken attackerar sitt byte :)
Mvh
Fredrik
Fina bilder! Lärkfalk är ju inte helt vanlig, men jag kan se nån enstaka i flyttningstider.. Fotade ett par stycken från balkongen för två år sen.. dom låg och 'skruvade' lite i luften, vill minnas att det var lite hösttider då..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2018-08-30 14:49
Tack så mycket Jan :)
Vet inte hur vanliga dom är, man ser dom lite då och då, men nu på sensommaren så ser man dom mer då deras ungar blivit flygfärdiga och börjat jaga sländor med sina föräldrar vilket är fantastiskt roligt att titta på, svårt att fota då dom är så snabba :)
Mvh
Fredrik
Härliga bilder! Och den sista är ju en fullpoängare av klass!
Svar från Mr_North 2018-08-30 14:50
Tack så mycket Christer :)
Mvh
Fredrik
Mycket fint arbete, speciellt den sista med fågel och mat samtidigt.
Svar från Mr_North 2018-08-30 14:51
Tack så mycket Stefan :)
Jag hade velat få bild när den fångar maten, vilket är extremt svårt då dom är så snabba så det fick bli en bild när falken tittar på maten istället :)
Mvh
Fredrik
Vibybo 2018-08-30 18:27
Om man 4K filmar och plockar ut enskilda bilder kanske det går. För några år sedan såg jag mycket av detta, men hade inte utrustningen. Nu har jag prylarna men saknar fåglarna och sländorna.