Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Vad är naturen värd?

Läs och begrunda. Jag har haft förmånen att kunna besöka björnarna både vid kusten och inne i vildmarken. Även i nordvästra Kanada har jag besökt varg och björn i orörd natur. Det är en stor upplevelse att möta björn och varg, att stå öga mot öga på få meters avstånd, helt öppet, men en ännu större upplevelse för mig var att få vistas i enorma, av människan helt orörda områden. Det här kommer att påverka utan tvekan, men vad bryr sig kapitalet och Trump om det?

https://www.nationalgeographic.com/animals/2020/01/alaska-brown-bears-pebble-mine/?fbclid=IwAR3D8lMA8Ba_nKoDf5YCy14kmt7vyQ7E1GEaxC_DOX9jGDh9_JDItOnULTE

Här är litet bilder från mina upplevelser. I Alaska var vi både vid kusten där terminal för omlastning är planerad och långt in i vildmarken inte så långt från planerad gruva. I Kanada var vi både ute i kustbandet och besökte kustvarg och längre in närmare fastlandet där vi besökte björnar. Bestående minnen från resorna förutom möten med djuren var att få vistas i de här helt orörda områdena.

https://www.fwphoto.se/alaska-augusti-2014

https://www.fwphoto.se/bccanadaaug-sept2018

Vi får hoppas att det här inte blir av men Trumpadministrationen och administrationen i Alaska är positiva enligt artikeln.

/Frode

Inlagt 2020-01-15 08:17 | Läst 4068 ggr. | Permalink
Fantastiskt fina bilder från en natur som få av oss upplevt. Trump är inte intresserad av några björnar, möjligtvis med en bössa i näven så han får visa att han är en riktig karlakarl. Men det är samma problem över allt. Pengar går före allt, framförallt för dom som redan har för mycket.
Läste någonstans att Ibrahim Baylan tyckte att dom Svenska skogsbolagen skötte sig bra när det gäller naturvård. Det jag frågar mig, Har han över huvud taget varit i en riktig skog. Knappast.
Sten
Svar från frwe 2020-01-15 09:23
Tack Sten. Vad gäller de statliga administrationerna så är de givetvis intresserade av att skapa och behålla arbetstillfällen men tyvärr får ju naturen ofta betala och i det längre perspektivet, vi själva. /Frode