Om allt och ingenting.....

AFTER WORK

Ja, vad gör man efter jobbet? En del tränar, en del umgås, en del gör inget, andra bänkar sig fram för teven. Alla har vi olika saker vi prioriterar, men vi fotonördar rusar iväg på våra fotosessioner medans ljuset fortfarande är lagom.

Igår efter jobbet åkte jag till Holmen för att fota myror, och det gjorde jag, i säkert hela tre minuter!  Dom där förrädiskt vackra mossorna lurar bara några meter från myrorna, så gissa var min rumpa hamnade?  =)

Ha en underbar Lördag alla härliga människor här på FS, och alla ni andra också!

Inlagt 2012-03-31 13:29 | Läst 7516 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Detsamma till dig! Första och sista blir favoriter idag. Myror är vackra små varelser. Kram!
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:08
Javisst är dom! Tack för kommentaren!
Kram!
Mycket fint!
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:08
Tackar tackar!
Härliga bilder! gillar bild nr 3 riktigt mycket.
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:09
Tack Jonas! Ha en fin dag!
Visst är det mycket roligare att fota myror och mossor än att sitta på krogen! Skönt att inte alla tycker man är knäpp för det ;-), fina bilder som vanligt från dig!
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:09
Ja visst är det! Tack för din härliga kommentar!
Ha en underbar dag!
Cool myra Heléne!
Ha en go lördag.
Mvh Kenny
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:09
Tack Kenny! Ha en härlig dag!
Åh vad jag gillar myran! Färgerna och kompet är riktigt riktigt snygga! Ha det gott/ Elisabeth
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:10
Tack tack! Myror är vackra! =)
Ha det gott!
Fina bilder! Jag hittade dock inte myrorna här i Örebro, kanske de sover fortfarande ? Beroende var i Sverige, södra kanske de har kommit igång och bygger ?
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:11
Det är nog lite kallt fortfarande, men dom dagarna vi har haft 17-18 grader här har det varit full fart på dom små liven!
Ha en härlig dag!
Mikael Sundberg 2012-04-01 08:00
Åk till Tysslingen eller Kvismaren om du vill möta myrorna :) Gå djupt inne i skogen!
Ahaa du är flitig som en myra. Riktigt bra fångat. Liksom sista bilden, som får mej att tänka hägrar som står och sträcker hals i vassen. Mycke' bra!
Ha de' bra//Kurre
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 07:12
Tack Kurth för din fina kommentar!
Ha en riktigt fin Söndag!
Saftiga bilder :) Härliga bilder som jag gillar! Första och sista bilden är bäst idag i min ögon. Snygg bild på myran! Jag har hur många idéer som helst med myrorna men det är bara en tidsfråga när jag vågar ge mig i det. Myrorna bits :) Hur gör du när du fotar myrorna? håller du dig på avstånd? När jag var och fotade huggorm för ca en vecka sedan så råkade jag ligga på en myrstack med foten! Jag såg inte den först och så kom två småbarn och viskade i mitt öron men eftersom jag är döv så hörde jag inte det men min sambo kom och talade om det :) Men jag hade tur då det var inte så mycket myrorna antar att de har inte riktigt vaknat till liv än. Har bara sett några myrorna.
Svar från Heléne Alklid 2012-04-01 08:48
Tack Mikael! Det är svårt att fota dessa myror för dom är så aggressiva och jag försöker att hålla mig en bit bort, men dom har ju en miljard myrstigar och ett och annat bett har man ju råkat ut för.
Brukar stoppa ner byxorna i sockarna för att dom inte ska krypa in i byxorna i alla fall och det är alltid något! ! =) Jag har inga riktigt bra tips, och kommer du på nåt får du gärna höra av dig! =)

Det låter spännande det där med dina idéer. Vad är det för skoj du ska hitta på? Nu när man har sett Andrey Pavlovs bilder så inser man ju hur dåliga ens egna myrbilder är! =) Men, men!

Ha en fin dag Mikael och ser fram emot dina myrexperiment!
Mikael Sundberg 2012-04-01 19:15
Har funderat om det finns något bra medel att smörja på sig som myror inte gillar :) Såg i en affär att fanns en tvål som har kaffelukt och på det står att det är bra camo ute i naturen då den döljer vår lukten. Vet inte om det funkar på myrorna men skulle inte tro det då de är intelligent :)

Ditt tips var bra med sockor. Man skulle kunna klä sig så tät som möjligt dessutom är det bra mot fästningar också. Man kanske kan kombinera med vaseline så fastnar insekter där om de försöker komma in. Men kanske inte så lätt då man smetar överallt när man kryper omkring.

Min idéer är att försöka fixa bra grej med ljussättning som jag kan ta med överallt ute i naturen för att få dit insekter för att fotografera. Det kan bli svår utmaning. Sen har jag inspiration från Andrey Pavlovs också :) Kan prova ta bär och ge det till myrorna för att se vad som händer och skulle vara kul att se när de bär frukter med deras kroppvikt! De är väldigt små men ändå väldigt starka :) Tack och lov att de är inte lika stor som vi!!

Det är egentligen bara två saker som är problemet: fästningar och myrorna runt i kroppen som biter.. Måste lösa det på ett bra sätt.. Undrar hur Andrey Pavlovs gör :)