My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

Nik Software HDR Efex Pro!

Ja, då hade man testat det också!  Verkar vara helt okey! =)  Resultatet blir ungefär som i Photomatix Pro. Dock finns här  många förinställningar att använda och en hel del roliga med surrealistiska effekter. Effekten jag använde på bilden nedan är "Grannys Attic" och sedan korrigerade jag bara kontrasten lite grann. Den bilden består av tre exponeringar. 

Men om man vill göra fusk-HDR från en singelbild så är Topas Adjust 5 bra  mycket bättre, men det är vad jag tycker. Inställningsmöjligheterna i Topas Adjust är många fler, och man kan få bilden precis hur man vill ha den.  De två sista bilderna är från endast en exponering, och det måste man ju säga att resultatet blir förvånansvärt bra med tanke på att det bara är en bild...

Vilket program använder ni till era HDR-bilder? 

Ha en fin dag alla!

Bild 1. HDR Efex Pro  / 3 exponeringar

Bild 2: Topas Adjust 5 / 1 exponering

Bild 3: Topas Adjust 5 / 1 exponering

Postat 2012-02-12 13:52 | Läst 6186 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

God morgon Världen!

Idag skiner solen! Vilket lyft från gårdagens hällregn! Idag får det nog bli en tur till Torpa Stenhus. Naturen där är rent av magisk, och när man väl kommit dit så kan man lätt spendera hela dagen genom att gå utmed Torpasjön och njuta av utsikten och fotografera insekter, gräs, blommor, och allt annat som man kan finna där...

Här är några bilder från mitt förra besök på Torpa i våras.  Första bilden är en HDR..

Ha en trevlig dag alla människor!

Ha en trevlig dag!

Postat 2011-07-15 09:12 | Läst 4957 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hur lyckas Ni?

.

Jag ska till Skagen på semestern, och naturligtvis kommer jag att ta en massa bilder. Kruxet är bara att jag är så fantastiskt dålig på att ta bilder på hav och stränder!
Ja, det är inte bara havsbilder som inte blir bra. Är inte särskilt bra på landskapsbilder heller.
Hade alltid bara varit intresserad av macro, så det är i stort sett bara det jag fotat. Detta året tänkte jag att jag skulle vidga mina vyer och köpte mig därför ett annat objektiv istället för kitobjektivet. Köpte mig Canons 24-105 mm för att kunna lära mig.


Finns det någon gyllene regel för hur man gör? Tycker att himlen alltid blir för ljus, eller alltid för mörk.. Visst.....allt går ju fixa efteråt i ett bildbehandlingsprogram, men det hade varit roligare om man liksom kunde njuta av dom direkt!
Hur gör ni? Finns det några enkla tips? Har köpt tidningar, letat på nätet, men tycker inte att jag får till det!

Det är så trist när man åkt långt för att fota, och man kommer till ett ställe och blir alldeles hänförd av allt det vackra man ser, och man fotar....och fotar... kommer hem..... tittar på bilderna, och då undrar man ju om dom är tagna på samma ställe som man just varit på?? Då är det inte kul! =)
Men skam den som ger sig! Hoppas att jag lär mig nån gång...

Ha en underbar fredag alla goa FS:are!!

// Heléne

Postat 2011-07-08 18:53 | Läst 3821 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera