Om allt och ingenting.....

NICE VISIT?

Hade "finbesök" i min Dahlia häromdagen, kan undra om det är någon av dom, eller om det är tvestjärtarna som käkar mina vackra blommor till kvällsmat?  😊

Inlagt 2023-08-15 19:40 | Läst 1963 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Gillar din larv. Det finns nog många som gillar dahlior, förra året hade vi problem med mördarsniglar som åt dahliorna, men ölfällor fungerade. I år blev det väldigt mycket löss på stjälkarna och bland lössen så vaktade myrorna och nyckelpigorna var ju intresserade av lössen, det var full aktivitet, men det är ju bara mer att fotografera.
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:36
Tack Peter! Häromkvällen i mörkret hittade jag en annan tjock larv som glatt glupskade i sig Dahliorna på löpande band, tillsammans med ett tjugotal tvestjärtar, är tråkigt när alla blommorna blir halvätna, så larven förpassades till häcken, och tvestjärtarna skakades av, så nu har det lugnat sig något!
Ha det gott!
Fina och roliga djur, fint fångade av dej. Det känns som om du har fångats deras "karaktärer" om nu en larv och en snigel kan ha någon karaktär! :) /Tommy.
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:37
Tack Tommy!
Ha det så gott!
Vackra färgklickar med sköna tillbehör! :-))
//Lola
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:37
Tack Lola!
Ha en härlig kväll!
Fina bilder! Vackra färger i första.

MvH
Johnny
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:38
Tack Johnny!
Ha det gott!
Läcker bild med snigeln. Jag gissar att det är larven som äter på dina blommor. Jag har samma sorts larver i mina pelargoner och de mumsar gladeligen i sej bladen så det blir en massa hål. Men du har kanske problem med att någon äter av själva blommorna?
Hälsningar Lena
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:40
Dom äter både blommorna och bladen, men hittade en riktigt tjock larv häromkvällen, som tillsammans med tvestjärtarna nog är boven! Bladen gör väl inte så mycket, men dom äter typ halva blommorna, men larven har fått flytta till häcken, så det verkar ätas mindre iaf!
Ha det gott!
Härliga färgexplosioner! Och naturen bryr sig aldrig om raka linjer och geometriska figurer, befriande skönt. Snyggt. Hälsningar/ Björn
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:40
Tack Björn!
Ha en riktigt fin kväll!
Vacker trädgårdssnäcka (snäckor har skal - sniglar inget skal) som tronar överst i sin mjuka rosa bädd. Mätarlarven är på språng med omättlig hunger. Tror inte trädgårdssnäckan är skyldig, har tusentals hemma, de är däremot marodörer på persikor. Mätarlarven ser jag som misstänkt, de lever ju av specialiserade arter växter, äter något förskräckligt. Men vet ej om Dahlia ingår i denne figurens kost. Snäckor har som en rasp i munnen den filar ner materien med, blir en liten grop, mätarlarven däremot biter rakt av och tuggar i sig.
Svar från Heléne Alklid 2023-08-22 19:42
Tack Stefan! Hade fler larver än bara Mätarlarven, en redigt knubbig sak, så den tillsammans med tvestjärtarna var nog boven!
Ha det så gott!