Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Värt en uppföljning

Bara två blogginlägg tillbaks plåtade jag exteriören på en gammal fabrik i Gnosjö som visade sig vara rena rama tidskapseln. 

DESSVÄRRE!!! Så hade jag idag inte tillgång till min kamera, utan endast en mobiltelefon.

Men en tidskapsel är en tidskapsel är en tidskapsel... Tyckte det var värt att dela med sig av. Kunde dock inte låta bli att med hjälp av lite bildredigering sväva iväg lite grann in i en svunnen tid, åtminstone i tankarna.

Fabriken byggdes under tidigt 1930-tal och enligt uppgift var den aktiv fram till ca 1990. Nu är den tänkt att tömmas på maskiner och restaureras. Bara någon enstaka kilometer bort finns ett industrimuseum (Hylténs) där en kan få se liknande miljöer. Det här var dock inget museum...

Tycker om att hitta såna här miljöer. Känns nog lite grann som att hitta en skinande blank, men ytterst dammig T-ford i en gammal lada någonstans.

 

Inlagt 2021-11-16 18:29 | Läst 978 ggr. | Permalink
Intressant och kul. Det ser ut som om de varit igång tills helt nyligen, inte städat för helgen ens en gång.
Svar från Morgan Åvitsland 2021-11-16 19:05
Hej Mats, och stort tack!
Ja det kändes nästan som om det lika gärna kunde vara med maskinerna igång och ett par rykande muggar med kaffe nånstans:) Det doftade fortfarande av olja och metall där. En helt osannolik miljö
Allt gott!
//Morgan
Vilken skattkammare! Här är maskiner som säkert skulle gå hur länge som helst. Ingen slit och släng plast och elektronik här.

Tommy S.
Svar från Morgan Åvitsland 2021-11-17 15:59
Hej Tommy, och stort tack för kommentaren.

Ja det känns nästan lite som en skattkammare. Och det var väl en devis som ofta styrde lite grann av den tidens tänk. Saker och ting verkade vara byggda för att hålla hur länge som helst:) Det var riktigt kul att hitta och få chansen både att dokumentera och dessutom dela med mig av en sån miljö.
Allt gott!
//Morgan
För att vara en mobilkamera så har du fått till många bra bilder och som någon sagt så är den bästa kameran den man har med sig
Ha det gott /Stig
Svar från Morgan Åvitsland 2021-11-19 12:15
Hej Stig, och stort tack:)
Ja om en kan lite om fotografering sen innan, och dessutom har lite koll på styrkor och svagheter hos redskapet en använder så kan en faktiskt prestera en del med mobilen oxå, om en har lite tur med främst ljus och motiv.

Och du har helt rätt i att den bästa kameran är den man har med sig. Det har blivit en del hårda ramsor de gånger en varit utan kamera.
Allt gott!
//Morgan
Häftigt med dessa gamla grejer, arbetsmiljön ska vi nog inte ens tala om ;)
Tänk att Rusta fanns redan då :)
HaD/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2021-11-19 12:28
Hej Gunte, och stort tack:)
Ja du, arbetsmiljöverket hade nog fått spader om de hade kommit in där, och det med all rätt. En ska inte behöva utsättas för faror på sin arbetsplats. Men förr i tiden så stod de nog ibland med mössan i hand när herr verkmästaren eller herr direktören närmade sig. Förhoppningsvis är de tiderna förbi...

Rusta. "Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något."

Det där med att påverka en miljö när en dokumenterar något:)
I bildbehandling, för effektens skull, eller inte alls. Det skulle vi nog kunna fördriva minst en helkväll med att diskutera;)
Allt gott!
//Morgan