Att se naturen genom kameran.

Akut läge

Min resa har nog precis börjat med att träffa likasinnade inom foto. Jag är blyg och har därav alltid varit lite av en ensamvarg. Få men väldigt nära vänner har omgivit mig.
Trodde nog aldrig att detta med fotoklubbar, träffar, tävlingar, utställningar mm skulle vara något för mig men jag hade totalt fel. Nu gör jag allt det och det har varit/är fantastiskt kul och lärorikt. Första utställningen var i påsk, gick riktigt bra då jag visade 5 bilder och fick sälja 3. Så oväntat och så kul! Smedjebackens kommun hörde av sig i våras och ville jag skulle vara med i Konst runt Barken men jag var tvungen att tacka nej då jag inte har kontakter på platser att ställa ut min foton. Nu kontaktade de mig igen i slutet av förra veckan och har nu en pytteliten lokal i Söderbärke för mina foton och jag blev ju jätteglad. Problemet är att vad jag förstår så är det redan på torsdag! Jag har bara 3st 50x70 hemma klara. Min dotter som är hemma från Portugal har nu hjälpt mig med att göra ordning mina foton, 6st till i 40x50 och kontaktat Picno sin kontakt på att trycka motiv (hon är konstnär) för att se om dessa går att få akut express skickat. Vet inte ännu men ska ringa Picno nu på morgonen och höra. Bilderna är klara och skickade.
Lite tråkigt att bara få visa 3st annars. Jag har valt lokala motiv och i närområden här i Söderbärke, och visar här de 6 nya som vi skickat. För övrigt så har jag inte hållit i kameran nu på 2 veckor! Det är sällan det händer så längtar nu efter att få fota.

Här fastnade jag för ett otroligt vackert staket runt en hästhage i Söderbärke.


Denna bild har jag visat här förut. En iskall soluppgång från Söderbärke bron med helt magiska moln denna morgon.


En annan morgon från bron, men nya motiv varje gång från samma plats. Solen lyser i isen och frosten ligger kvar i träden.



Så det lilla vita huset vid Larsbo damm som jag tidigare visat fast då i ett liggande format. Platsen upptäckte jag i höstas. En så vacker plats.


Ett till motiv från Larsbo som bara ligger några km från Söderbärke. Fastnade för den stora björken och vassen i fina höstfärger.


Och till sist ett motiv som känns om riktig svensk sommar. Taget vid Norns bruk som ligger ca 40 minuter från min stuga. En underbar plats.

Vi får se om jag lyckas hinna få hem mina bilder i tid, jag hoppas så. 

Inlagt 2023-07-03 07:46 | Läst 517 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grattis att det går så bra för dej och jag hoppas du får dina bilder för de är verkligen värda att visa upp för en större publik. Jättefina alla du visar här och visst känner jag igen några av dem. Har du fått något meddelande från Crimson ännu? För att få ut vinsten från cupen?
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2023-07-03 08:49
Tack snälla Lena! Nej inget hör ännu från Crimson, och inget heller från Cewe heller trots att de sa vinsterna skulle skickas ut därifrån förra veckan. Det hade ju kommit lägligt nu när jag ska trycka inför utställning. Cewes pris hade jag verkligen velat ha nu till min semester då det bla var en fin fotoryggsäck, behöver verkligen en ny sådan. Mvh Nina
Hej Nini,
Du är en skicklig fotograf med fin känsla för färg och komposition i naturbilder. Dina bilder skall naturligtvis visas på utställningar för bilder gör sig bäst i välgjorda utskrifter. Hoppas du får dem i tid.

Lycka till
Bob
Svar från Erkenius 2023-07-03 08:51
Tack Bob vad kul att få höra! Jag hoppas jag också, det vore kul att få visa lite igen. Mvh Nina
Kul med en utställning och det med otroligt fina bilder. Det är nog inte bara bilden från kameran utan även redigeringen som gör det till magiska bilder. Det finns några fotoaffärer som har printer, men om det finns i dina trakter vet jag inte
Svar från Erkenius 2023-07-03 11:04
Tack Peter! Absolut är redigeringen viktig och här har dottern min hjälpt mig med vit passepartout runt motiven, sådant kan inte jag. Picno löste mitt problem så bilderna kommer i tid :-)
Gratulerar till bilder som är nästan överjordiskt vackra! Du förvaltar verkligen ditt fina landskap på ett kreativt sätt.
Hälsningar Sven
Svar från Erkenius 2023-07-04 08:46
Tack så jättemycket Sven för så fina ord! Mvh Nina
Underbart vackra bilder, förstår att de hör av sig och vill att du ställer ut.
Svar från Erkenius 2023-07-04 08:47
Tack Margareta! Fint att få höra. Mvh Nina
Grattis till att komma ut! Och att folk uppskattar vad du gör. Bilden på lilla huset har en otrolig intensitet och värme.
Svar från Erkenius 2023-07-04 08:48
Tack Stefan! En underbar liten plats jag hittade i höstas. Mvh Nina
Härligt att höra dina bilder är uppskattade, även jag uppskattar dina bilder och fantastiskt vackra motiv som du bjuder på. -Bra jobbat!
Svar från Erkenius 2023-07-04 08:48
Tack Morgan! Vad kul att höra du uppskattar dem. Mvh Nina
Dina snygga bilder passar alldeles utmärkt på utställning,
Lycka till.
HaD/Gunte..
Svar från Erkenius 2023-07-04 08:49
Tack Gunte! Det ska bli riktigt roligt. Mvh Nina
Jättefina bilder som verkligen skall visas i stort format ⭐️ Vad roligt för dig och Grattis till både utställning och sålda bilder. Välförtjänt :)