Att se naturen genom kameran.

Liten tur till Malingsbo...

Lördag eftermiddag, då blev det för mig en lite tur till Malingsbo. Gillar den här första hösten när det fortfarande är grönt på träden med lite gult bara här och där.
Jag gillar träd i alla former och fotar dem ofta. Ibland (hm..rätt ofta) Kommer jag hem med platta tråkiga foton, men då kommer istället leklusten fram.
Har jag ett tråkigt foto får det bli grunden till lek i redigering och på så sätt får jag en lika rolig stund som när jag var ute och fotade. Det blir lite som att måla på en mall,
och för mig behöver det då inte se naturligt och äkta ut. Syftet är att ha kul, och få fram något bättre (i mina ögon) än det tråkiga misslyckade originalet.


Fastnade för Björken med ladan i bakgrunden. Originalet var ganska platt och lekte hårt med redigeringen.
Gillar att göra redigeringen så det ser ut lite som målat/tecknat. Ett papperskorgfoto som blev sparat.


Fastnade för muren här bakom Malingsbo herrgård och naturligtvis den fina Björken.


Här fastnade jag för molnen och björkarna fick bli lite inramning.

Ser fram emot nästa gång jag får ut med kameran. En helg är så väldigt kort. Nästa helg blir jag kvar i Västerås och lördagen ska spenderas i Hallsta .
Det blir en spännande lördag  jag ser fram emot, med fotovänner och Fotografen Brutus som har workshop.
Kanske blir det lite fotande i Västerås också, det var längesen, då jag numer alltid åker till min stuga här i Söderbärke.

Inlagt 2022-09-11 11:31 | Läst 1716 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det har du lekt fram med den äran. Vackra bilder att titta på. Speciellt den första, den har en i det närmaste trolsk stämning. Man väntar att Huldran skall dyka upp och le förföriskt.
Bra att du nämner syftet med en hobby. Det är inte att på effektivaste sätt förflytta sig mellan punkt A och punkt B - eller liknande. Det är att ha kul!
Svar från Erkenius 2022-09-12 08:22
Tack Peter vilka fina ord :-) Det blir ju inte alltid foton som man tänkt sig och då får man roa sig på annat sätt. Att ha kul och sysselsättning är det viktigaste för just mig. Mvh Nina
Nästan precis så fungerar jag med. Roligt att leka fram bilder.
Tycker om björkar med muren.
Den vid vattnet påminner om min sjö. Nästan samma vy.
/N
Svar från Erkenius 2022-09-12 08:28
Tack Nini! Jag man får se till att roa sig på all de sätt man kan. Alltid roligt när man kan få till ett foto som var tänkt till papperskorgen. Mvh Nina
Fin redigeringen av den första bilden. Snyggt med den målninglika redigeringen. Intressant med workshop med Brutus, säkert givande.
Svar från Erkenius 2022-09-12 08:30
Tack Peter! Redigeringen är ganska hård och inte alla som gillar det. Men jag tycker om den och glad att få ett foto se ok ut som var tänkt för papperskorgen. Dessutom roade det mig att leka med fotot. Mvh Nina
Visst är helgerna alldeles för korta, jag har inte ens haft tid för fotografering denna helg. Men så är det ibland, kul att gå in och kolla bloggar då. Jag fastnade för dina bilder! -Bra jobbat!
Svar från Erkenius 2022-09-12 08:31
Tack snälla! Ja tiden för att hinna fota är oftast för kort. Man har ju lite andra måsten att göra också. Mvh Nina
Jag fastnar nog mest för stenmuren och björken. Klart att man ska leka en del i datorn och testa sej fram. Ny profilbild ser jag också. Kaxigare än den förra, snyggt.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2022-09-13 07:26
Tack Lena! Muren var häftig. Profilbild ja, det är jobbigt, men företaget jag jobbar på ville förnya foton av oss till hemsidan. Så då bara att hänga med. / Nina
Det är kul att leka med bilder, spännande och skadar ingen annan. Gillar tvåan mest, det är något särskilt med en fin mur, färger, former, mönster.
Svar från Erkenius 2022-09-13 07:27
Tack Stefan! Blev inte så många ok foton denna gång men kul att du giller muren. /Nina
Helt suverän förstabild, gillas
Svar från Erkenius 2022-09-13 07:28
Tack Björn! Kul att just den som skulle gå i papperskorgen blev gillad. Den var rolig att gå lös på med redigering. /Mvh Nina
Ack om inte ens helger vore så korta och så snabbt övergående. Gillar all tre bilder, men första lite extra. Det är en fin stämning du fått fram i bilden. En stämning av lätt vemod men också minnen av glädje inför det som har varit. För mig förmedlar den här bilden en ton av folkvisa. Gillar din redigering och säger: låt fantasin flöda. Foto är konst. Det får inte glömmas bort.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erkenius 2022-09-16 08:08
Tack Jörgen! Vilka fina ord. Som du säger är det konst och viktigt att har kul, både ute i naturen och hemma vid redigering./Mvh Nina