Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Gryning med tjock dimma i Skenshyttan

Dagarna har gått fort med dotter hemma från Portugal och saknar henne nu när hon återvänt. Fotandet återvände efter uppehåll och var ute 3 nätter på raken för att möta gryningen. Denna serie blev lite annorlunda då den är tagen på långt håll genom tjock dimma. Ibland uppstod hål i dimman och fåglarna kom fram, kunde inte se dem med blotta ögat utan bara genom kameran. Tog några foton men hade inga förväntningar på att de skulle bli bra. Det blev annorlunda, men jag gillar dem trots att de inte är skarpa och tydliga.

Postat 2023-07-12 20:08 | Läst 383 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Akut läge

Min resa har nog precis börjat med att träffa likasinnade inom foto. Jag är blyg och har därav alltid varit lite av en ensamvarg. Få men väldigt nära vänner har omgivit mig.
Trodde nog aldrig att detta med fotoklubbar, träffar, tävlingar, utställningar mm skulle vara något för mig men jag hade totalt fel. Nu gör jag allt det och det har varit/är fantastiskt kul och lärorikt. Första utställningen var i påsk, gick riktigt bra då jag visade 5 bilder och fick sälja 3. Så oväntat och så kul! Smedjebackens kommun hörde av sig i våras och ville jag skulle vara med i Konst runt Barken men jag var tvungen att tacka nej då jag inte har kontakter på platser att ställa ut min foton. Nu kontaktade de mig igen i slutet av förra veckan och har nu en pytteliten lokal i Söderbärke för mina foton och jag blev ju jätteglad. Problemet är att vad jag förstår så är det redan på torsdag! Jag har bara 3st 50x70 hemma klara. Min dotter som är hemma från Portugal har nu hjälpt mig med att göra ordning mina foton, 6st till i 40x50 och kontaktat Picno sin kontakt på att trycka motiv (hon är konstnär) för att se om dessa går att få akut express skickat. Vet inte ännu men ska ringa Picno nu på morgonen och höra. Bilderna är klara och skickade.
Lite tråkigt att bara få visa 3st annars. Jag har valt lokala motiv och i närområden här i Söderbärke, och visar här de 6 nya som vi skickat. För övrigt så har jag inte hållit i kameran nu på 2 veckor! Det är sällan det händer så längtar nu efter att få fota.

Här fastnade jag för ett otroligt vackert staket runt en hästhage i Söderbärke.


Denna bild har jag visat här förut. En iskall soluppgång från Söderbärke bron med helt magiska moln denna morgon.


En annan morgon från bron, men nya motiv varje gång från samma plats. Solen lyser i isen och frosten ligger kvar i träden.



Så det lilla vita huset vid Larsbo damm som jag tidigare visat fast då i ett liggande format. Platsen upptäckte jag i höstas. En så vacker plats.


Ett till motiv från Larsbo som bara ligger några km från Söderbärke. Fastnade för den stora björken och vassen i fina höstfärger.


Och till sist ett motiv som känns om riktig svensk sommar. Taget vid Norns bruk som ligger ca 40 minuter från min stuga. En underbar plats.

Vi får se om jag lyckas hinna få hem mina bilder i tid, jag hoppas så. 

Postat 2023-07-03 07:46 | Läst 492 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera