** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att se naturen genom kameran.

Juni i Blomsteränget

Två Hackspettar har jag hos mig, vackra fåglar och roligt att sitta och kika på dem. Kommer de samtidigt så bråkar de.

Mina Domherrar är bara här på sommaren, jag trodde nog det var en vinterfågel. De är flera stycken som flyger omkring i granarna.

Innan jag skaffade mitt lilla drömställe här i Blomsteränget så kunde jag knappt en enda fågel, hade ingen aning om olika arter. Nu har jag lärt mig några, och har räknat
att det är ca 15 olika arter hos mig, säkert fler som jag missat. Fåglarna roar mig, men är svåra att fota. Snabba jäklar!

Blev glad att tulpanerna äntligen har slagit ut och de är verkligen otroligt vackra. Tomten här är mörk så svårt att få något att vilja växa.
Har fortfarande inte riktigt koll på att få till bloggen, men det kommer väl en tid då det ser lite bättre ut än nu hoppas jag.

Inlagt 2022-06-05 16:38 | Läst 779 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tycker du kan få ihop en bra blogg, om du vill visa med större bilder så finns det ett läge i blogginställningar där man får att de mer fyller ut skärmen. Den tredje fågeln är en nötväcka. Fina bilder och att du får med lite miljö också. Jag har också bara domherrar på sommar/höst. Det där med domherre och snö har de kanske bara redigerat ihop :).

Vem är Mr Nikon? Har själv Nikon
Svar från Erkenius 2022-06-09 10:15
Tack Peter för fin kommentar! Mr Nikon är en Z6 som jag inte riktigt vant mig vid men känns bra. Lite lättare mot D500. Ja nötväckan har jag lärt mig att den heter..en kaxig snabb liten fågel mot Domherren som känns lite mer slö. Fåglar roar när man inte vill ge sig ut på vanliga fotoäventyren./ Mvh Nina
pdahlen 2022-06-09 12:11
Ja den är väldig kaxig, hade en familj i en av våra holkar, den jagade bort alla andra fåglar från de andra holkarna, ville antagligen inte ha några grannar.

Har själv Z6 och D500, tycker inte Z6 har tagit över rollen som fågelkamera än, den känns lite tveksam i AF för det. Men Z6 är utmärkt för makro, natur och liknade där man kan få hjälp med färgmarkering var fokus är.
:) precis så är min tankebana med att domherre är vinterfågel men.... jag har dom i min trädgård all annan tid på året...som nu.

Vackra tulpaner
Blogg i min smak varierat från natur med blommor och djur
/N
Svar från Erkenius 2022-06-09 10:19
Tack Nini för fina ord. Fåglar och blommor är perfekt när man inte riktigt orkar ta sig ut. Man kan roa sig länge med det direkt på tomten. Gällande Domherren så kanske det är något man har med sig från barndomen och julkorten som då var vanliga med motiv av Domherre. Jag saknade dem i vintras men nu är det många hos mig igen/ Mvh Nina
Det var vackert! Fåglar och blommor är intressanta, spännande motiv och roande att lära sig om. Gillar särskilt domherren, den blev fint inramad i kontrastfärg, lagom spännande.
Svar från Erkenius 2022-06-09 10:22
Tack Stefan för din fina kommentar! Lite fåglar och blommor så kan man roa sig själv ganska länge utan att ge sig iväg någonstans. Fåglarna är svåra då de är så snabba. Vill ju ha en bra bakgrund, men fåglarna sätter sig inte alltid där jag vill ha dem../ Mvh Nina