Att se naturen genom kameran.

När envisheten segrar

Bara 5 dagar efter operation nr 1 så var jag på väg mot fjällen, envisheten segrade. Denna resa var bokad sedan tidigare och jag hade sett fram emot att äntligen få se renar.
Renar har jag fått sett massor och de är verkligen så häftiga. Idre och Nipfjället har också en magisk natur och även om det gått lite i halvfart så är jag mycket nöjd med mitt beslut att ändå åka. Ute i naturen så är tankar på otrevligheter borta och man njuter av stunden.


Fridfullt betande på Nipfjället.


Han måste väl vara kungen av renar! Stor och mäktig.


Man undrar lite vad de kikar på, dessa två vackra.


En vandring vid Städjan.


Tänk att bära omkring på dessa gigantiska horn, men säkert inger dessa respekt.


Nog fick jag se renar alltid, både nära och långt ifrån. Mr Nikon gick varm och det gav mersmak.

Tack för alla kommentarer på mitt förra blogginlägg, ska läsa dessa i lugn och ro senare. Det är väldigt roligt med dessa kommentarer och man blir taggad att fortsätta.

Inlagt 2022-08-05 17:28 | Läst 292 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga bilder, varje dag är en gåva vi bör ta vara på, ny dag, nya möjligheter. Du har fått renen i alla dess miljöer (utom vägrenen).
Svar från Erkenius 2022-08-06 12:59
Tack Stefan! Jag har några foton även från vägrenen och några som jag lekt med kameran lite, men man får välja lite. Renar fick jag se och det i massor. Är tacksam att jag åkte. / Mvh Nina
Roligt att se dig tillbaka här! Och fina bilder direkt, du har hög kvalitet på allt du lägger ut, imponerande tycker jag. Hoppas du kan ta ut hela din semester nu efter sjukhusvistelsen. Önskar dig fortsatt snabb återhämtning/ Björn
Svar från Erkenius 2022-08-06 13:04
Men tack snälla för fina ord Björn. Jag har hela tiden problem med tekniken, så blir aldrig riktigt nöjd. Tror jag skulle behöva en kurs igen, det var några år sedan sist. Jag får besked nästa vecka om operation 2 blir av, och då går det fort. Fast jag tycker redan allt gått så fort så mitt huvud hänger inte riktigt med. Mvh Nina
pdahlen 2022-08-06 13:20
Nina, när det gäller tekniken använd nikons objektiv, FTZ adaptern har problem med andra, särskilt äldre, objektiv från andra tillverkare.
Va fint att det fungerade så att du kunde komma iväg på din resa. Fina bilder som alltid. Jag gillar nog bäst dem där man ser de stora vidderna, såsom #1, 3 och 4. Ha en fortsatt fin semester och snabb återhämtning
Svar från Erkenius 2022-08-06 13:06
Tack snälla vad kul att höra! Jag har fler såklart, men denna blogg ville jag ha bara renar. I nästa kommer lite mer blandad natur från Idre :-) / Mvh Nina
Det var säkert en fin rekreationsresa och att du och Mr. Nikon levererade så fina bilder och det blev ju ett snyggt porträtt på sista bilden men jag gillar bild nr. 4 på renen med fjälltoppen i bakgrunden. Fortsätt att krya på dig
Ha det gott/Stig
Svar från Erkenius 2022-08-06 13:08
Tack Stig! Det var en härlig resa och har nog en blogg mer på naturen i Idre på G. Renar var ju målet men naturen fick jag på köpet, magisk! / Mvh Nina
Mycket fina bilder i fin miljö :-)
Svar från Erkenius 2022-08-06 13:09
Tack snälla Joakim vad kul att få höra! / Mvh Nina
Härliga bilder på renarna, dom är ju för snygg när dom har dom där maffiga hornen.
Jag brukar åka med mina kompisar som har stuga i Lofsdalen, där är ett gäng tamrenar som härjar runt, en har superstora horn. Dom ligger på alla altaner som dom kommer in på. Jag tycker det är jättekul att se och fota dom men det tycker inte alla stugägare då dom sölar ner en hel del.
Skönt att du kom iväg och fick skingra tankarna lite.
Ing-Marie
Svar från Erkenius 2022-08-06 13:12
Tack Ing-Marie! Första gången för mig att se Renar och det var ju målet med resan. Så häftiga djur och man förstår inte hur de orkar släpa runt på dessa maffiga horn. Är tacksam över beslutet att ändå åka iväg. Mvh Nina
Envishet är ett måste vore man inte envis skulle man nog inte komma någonstans här i livet. Fortsätt att vara envis det är ett vinnande koncept, tro mig! -Fina bilder!
Svar från Erkenius 2022-08-07 09:29
Tack Morgan! Resan var fantastisk. Mvh Nina
Tufft av dig, men vilken fin resa du fick med många möten med ren.
Svar från Erkenius 2022-08-08 21:31
Tack Margareta. Ja en riktigt fin resa med goda minnen. Mvh Nina