** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att se naturen genom kameran.

Snuvad på dyrbar ledig tid.

Efter att varit hängig hela veckan kom jag till torsdagen och tänkte, bara fredag kvar sedan äntligen till ledig helg i Söderbärke en plats jag älskar. Lediga dagar med natur, foto och trädgård. Då slog febern till och känner mig snuvad på dyrbar ledig tid.

Förra helgen var jag ändå frisk och fick en riktigt bra långhelg. Lördagskvällen spenderade jag i Grängshammar och kameran var såklart med. Måndagen var det ju äntligen dags för Säterdalen med fotoutställning och föreläsning.

Jag är blyg och kände ingen på plats och är heller inte den som tar kontakt även om jag skulle vilja. Kände igen Peter Engman, inte personligen men genom hans foton på Fb som jag följt länge. Underbara foton och mycket duktig fotograf.
Jäklars vilka fina foton som visades och grym föreläsning och lika där helt magiska foton. Hann inte med föreläsning 2 synd nog, men nöjd ändå med besöket. Säterdalen är en mycket vacker plats som jag kommer besöka igen.

Ljuset låg fint på bladen (Grängshammar)

Dramatisk himmel över Grängshammar och regnet kom men kortvarigt.

Ett träd jag älskar och många andra med mig. Ofta fotat i olika vinklar och otroligt vackert.

Gammalt är häftigt mot den nya grönskan.

På vägen hem, det riktigt gröna mot mörka skogen bakom fånga mitt öga.

Inlagt 2022-06-11 12:22 | Läst 1156 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ditt älskade träd är lätt att bli förälskad i ser jag, bra bild!
Svar från Erkenius 2022-06-11 15:41
Tack så mycket för din kommentar :-) /Mvh Nina
Vacker plasticitet eller heter det kanske 3D känsla i dina bilder. Motiven känns levande. Bergslagen framträder i sin försommarskrud.
/Eric
Svar från Erkenius 2022-06-11 19:19
Tack så mycket för fina rader/ Mvh Nina
Hoppas att du snart känner dig bättre. Fin serie, gillar särskilt de tre sista med början med trädet
Svar från Erkenius 2022-06-11 19:21
Tack så mycket :-) Kul att du gillar dem. Att vara sjuk känns slöseri med tid. Mvh Nina
Vackra bilder från Grängshammar och trädet känner jag väl igen:-) Tråkigt med förkylningen, hoppas den ger sig snabbt!. Jag var anmäld till Säter men hoppade av ett par veckor innan när jag fick klart för mig att det kolliderade men äldsta barnbarnets studentexamen i Gbg. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erkenius 2022-06-11 19:24
Synd du inte kunde komma, men barnbarnen går först :-) Ja trädet har jag fotat många gånger nu. Fotar ofta träd. Hade sett fram emot foto denna helg, tur det kommer fler. Mvh Nina
Väldigt vackra bilder speciellt porten och trädet vid åkanten..
HaD/Gunte..
Svar från Erkenius 2022-06-14 07:38
Tack så mycket. Så kul att du gillade dem. / Mvh Nina
Hej Marina,
kul att du kom dit men så synd att vi missade varandra. Jag försökte hålla utkik efter nya besökare och jag inser att jag nog såg dej i publiken under det första föredraget. Det hade varit kul att bara säga hej och växla några ord. Du bjuder på en fin serie bilder. Tredje med ovädersmolnen tycker jag är extra fin och fjärde med trädet. Jag kanske passerar Söderbärke fler gånger i sommar och då hör jag av mej.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2022-06-14 07:46
Tack Lena. Det var så kul att äntligen besöka utställningen. Var på G redan förra året men hade besök då som inte hade lust. Missade andra föreläsningen som jag gärna hade varit med på. Så fina foton som visades.
Det hade varit kul att prata med dig. Jag kände inte igen någon, kände inte ens till föreläsarna.
Hoppas vi ses framöver/ Mvh Nina
Fina bilder med hög igenkänningsfaktor på vissa. Men nu var det några år sedan jag var i Grängshammar, i år blev det inget besök där.
Man missar ju många besökare när man sitter och lyssnar på föreläsningarna så i år blev det inget fotoprat med några besökare.
Krya på dig !
Ing-Marie
Svar från Erkenius 2022-06-14 07:52
Tack Ing-Marie. Hittade nyligen Grängshammar och har varit där nu några gånger. Letar nya platser runt min stuga att fota på.
Säterdalen var en fin plats i sig och så roligt att få se alla fina foton.
Mvh Nina
Det där trädet är något alldeles extra. Jag har aldrig besökt Grängesberg, men det ser onekligen ut att vara ett fint ställe. Jag gillar även din sista bild lite extra. Den har en fin Bauerliknande stämning över sig.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erkenius 2022-06-17 08:13
Tack Jörgen för fina rader. Grängshammar är litet och väldigt vackert.