på en digital analognörd

Sommartid = Festivaltid

Varje stad med lite självaktning brukar ha någon festival på sommaren. Härförleden, i en stad nära dig, slog man på stort, och anordnade tvenne festivaler.
Samtidigt.

Eder självpåtagne avreste för att rapportera. På film har man sett att riktiga Reportrar använder Rolleiflex. Den som fanns ledig var redaktionens nyinköpta Rolleiflex Original av årets modell. 1930 års.
Hatten fick dock ligga kvar på hyllan.

Besökare hade kommit från när och fjärran. Några kom per båt.

Andra kom i vagn.

Där fanns mat för den hungrige.

Där fanns tivolin, med åkattraktioner för såväl yngre,

som för något äldre.

Där fanns även andra nöjen.

Där fanns artister. Någon med oklar ålder.


Manboy...

Där fanns fotografer.

Ja, kort sagt allt som gör en festival. Eller två.

Förutom Rolleiflexen användes också en modernare sk småbildskamera, av nyare, japansk modell.

/Eder utsände.

Inlagt 2010-07-09 00:33 | Läst 7354 ggr. | Permalink
Var det Stetsonhatten du lämnade hemma? Ett obligatoriskt attribut för varje manlig användare av en förkrigs-Rollei. Abbans! Jag vet, för min far hade en sådan gammal Rollei, som han själv köpt i tyskland på 1930-talet. Och han hade alltid en Stetson. Nåja, en Stetson-klon i alla fall, med stuk på brättet. Och så kavajkostym, även mitt i sommaren. Det var stil på grabbarna förr i tiden, inga slafsiga jeans eller skrynkliga tenniströjor.
Svar från ojanson 2010-07-09 22:51
Som Harry Friberg, ungefär. :-)
Föredömligt festivalreportage! Men en hatt bör du nog införskaffa, samt vit linnekostym, för att fullborda stilen som fotoflanör. En Borsalino är också OK.
Frågan är bara varför man kör två festivaler samtidigt?
Svar från ojanson 2010-07-09 23:01
Tackar! :-)
Jo, mer korrekta arbetskläder får nog införskaffas.

Jag tror den förre arrangören konkade. För att det skulle bli något tog en krogägare ett eget initiativ och planerade in en ny. Vid det laget hade dock den gamla festivalen fått ny arrangör, som ville driva den gamla vidare. På grund av dålig kommunikation, eller missförstånd, blev det två.
Som Harry Friberg! Men KW Gullers är nog egentligen för elegant för att stämma med min bild av Harry F. Frågan är om inte Harry F egentligen är alter ego till Stieg Trenter själv.

Fina grabbar i alla fall, från en epok med stil :-)
Flexen skäms inte för sig. Och den där "modernare" japanska går tydligen att köra med Contax/Kiev-grepp också. Snacka om standard! Bild ur instruktionsboken, lätt förnyad med nutida fotograf =)
Svar från ojanson 2010-07-10 22:32
Den är riktigt trevlig. :-) Största nackdelen är väl den tämligen mörka sökaren. Jag brukar fälla upp luppen för att mörklägga mattskivan.
Den skall snart laddas igen.

Självklart funkar Contax-greppet Det är ju i princip kopierat rakt av. :-)