Man lever bara en gång...

Motorcykel och fotografera (ta med kameran eller inte) vilka åker hoj?


Nu när våren närmar sig undrar jag bara lite vilka som åker MC och hur ni får med Er kameran (om) och hur mycket av utrustningen ni vill/vågar ha med? Speciellt på långresor typ semester?

Skriv gärna svaren i anslutning till denna blogg, vem vet vi kanske kan ta en gemensam fotohojtur?

Jag, när det begav sig 1984, innan hojuppehållet 1991-2008. Praktika MTL 5B, 135 mm 2,8.

www.rahc.se/tigermcua.htm

Inlagt 2010-03-14 22:00 | Läst 4234 ggr. | Permalink
Hej! Jag brukar göra på två olika sätt. Kortare turer som är riktade för just foto så kör jag med en rygga och de prylar som jag vill ha med för specifikt ändamål.
Då är ryggan rätt packad. :-)
Längre turer så blir det en enkel Nikon Coolpix som åker med pga utrymmesskäl.
http://www.xjs.se/k1.jpg
Svar från Otten 2010-03-15 08:58
Snygg hoj. Förstår att Du inte vill ha väskor på den.
På Kortresa har jag kamera och fika i en liten smidig tankväska. På längre turer tar jag med mig det mesta men packar i toppboxen eller mina stora aluminium korvlådor!
En bra tankväska tycker jag funkar bäst. Då får jag med ett hus, ett tele, ett makro, normal och vidvinkel plus litet andra småprylar. En fördel med tankväskan är att det är lätt att stanna och få upp grejerna utan att kliva av. Senast jag var ute på långtur hade jag med mitt stora stativ i sopsäck fastsurrat ovanpå den ena sidoväskan. Jag letade efter ett litet lätt stativ men gav upp. Detta hade jag med hemifrån (Mölndal), upp genom Norge, Lofoten, Riksgränsen, Kiruna och E45 hem igen. Att ha ryggsäck med hårda prylar i vill jag inte tänka på, jag tror inte bara kameran går sönder om jag voltar.

Jag har åkt till Runde i Norge två gånger på MC för att bl a fota fågel och då haft med ganska mycket prylar.

Här ser man packningen och tankväskan ganska bra.
http://bike.se/member/photo.php?id=5901

/FW
Svar från Otten 2010-03-15 08:57
Bilden du länkade till var ju superfin. Man får verkligen lust att ut och åka med kameran.
Sedan jag fick ersätta en pajad slutare i min EOS är jag mycket försiktigt med att packa in en systemkamera i tankväskan. Troligen tog vibrationerna (från vägen, ej cykeln!) kål på slutaren. Det får bli min G9 i stället eller 2-3 cm tjock skumplast runt systemkameran. På semester blir det alla gånger kompakten eftersom utrymmet ju är starkt begränsat. Ryggsäck är nog bäst för systemkamera och tillbehör.
På korta som långa turer blir det bara en liten kamera typ LX3 som får följa med i tankväska eller ryggsäck.
Gissar att det snart dyker upp helt nya och mer kompetenta kompakta kameror så det blir kanske något sådant att ha med på färden.
Intressant att nästan alla av Er som svarat bor nästan på samma ställe. Mölndal, Mölndal Munkedal och Göteborg :-)
Jag hade min kamera i kameraväskan och den i toppboxen (Kawa GPZ900R). När jag rullade in på området vi skulle till (Wenngarnsträffen) så påpekade nån att toppboxen var öppen. Och mycket riktigt, låset hade hoppat upp (dåligt låst av mig kanske?) som tur var hade inte kameraväskan flugit ur. Men det får mig ändå att fundera. Och att ha den i ryggsäck vid vurpa är nog inte bra.
Därav frågeställningen härovan.