Man lever bara en gång...

40 år senare


Killen till höger fyller 45 år idag, dvs 9/12 2010. Här 17 juli 1970 i Vemdalen är han 4,5 år. Killen till vänster är hans två år äldre bror, dvs jag.
GRATTIS BRORSAN!!! (Finns oxå här på fotosidan)
Här kommer några fler bilder från samma tillfälle. (Farsan var duktig på att sätta allt i album, han till och med numrerade varje negativ, så att det var lätt att hitta för efterbeställningar eller förstorningar. Nere till höger om bilden stod alltid negativnumren. PÅ så sätt visste han alltid hur många bilder varje kamerahus tagit.

Här är strax innan vi åker hem från Vemdalsskalet, bilen är FORD CORTINA GT 1965. Kolla pappas exponeringsmätare runt halsen. Och alltid med en cigg i munnen.

Nej detta är inte vår mamma, utan pappas nya tjej Catrin.

Kolla in regnumret, nån fördel skulle väl farsan ha av att jobba på länsstyrelsen. På den tiden var det status å ha korta nummer, Kungen tex hade A1, landshövdningen i Västernorrland Y1.

Ha en skön födelsedag brorsan :-)

Inlagt 2010-12-08 20:46 | Läst 2487 ggr. | Permalink
Trevlig historia med trevliga bilder. Nu när du säger det så kommer jag ihåg de korta registreringsnumren.Kan landshövdingen i Östergötland haft E1 jag har ett svagt minne av att sett en sådan bil ;-)
Svar från Otten 2010-12-08 22:16
Ja det stämmer nog bra, C1 hade han i Uppsala
Attans besvärligt när folk byter profilbild! Kanske något för alla att ta efter.

Vilken ordningssam far! Det verkar som du fick in fotot med modersmjölken, eller väldigt tidigt i alla fall.
Svar från Otten 2010-12-09 10:52
Jag tyckte det var bra med en bild från den tiden just nu :-)
Jag bockar och bugar ! Vilket trevligt uppvaktande !!
Härligt med bilderna !

TACK !
Och på den tiden följde inte numret bilen, utan ägaren om man ville, så han hade Y39 på alla bilarna han hade så länge han bodde i Härnösand. I Uppsala blev det fler siffror. Sedan 1973 kom ju nya skyltarna som följde bilen.