Melby Overdrev fåglar

Även om det finns så mycket annat på heden, så är det fåglarna som lockar mest.

Spillkråka (Sortspätte), min första bild på denna fina fågel, tyvärr har den ett ganska fult namn på svenska, men detta är en dansk fågel.

Detta ser väl ut som en Tornfalk (Tårnfalk)

Dessa nedan ska vara Törnsångare (Tornsanger) enligt expertisen på fågelidentifikationen på forumet

Gulsparv (Gulspurv)

Inlagt 2018-06-01 17:35 | Läst 894 ggr. | Permalink
Hej Peter.
Det var et par flotte billeder af Sortspætten. Men jeg blev mere glad for at se Gulspurven. Dem havde vi mange af ved vores forhenværende sommerhus. Nu fortiden ser jeg dem ikke.
Mvh. Erik.
Svar från pdahlen 2018-06-02 08:22
Tackar, sortspætten var extra kul för det var första gången jag fått den på bild och jag har bara sett den en gång tidigare. Gulspurven är en fin fågel och jag ser den ofta där uppe
Gillar särskilt småfågelbilderna, fint! Har också tidigare tyckt att spillkråkan har ett konstigt och kanske fult namn som jag kopplat till spilla. Men på senare tid har jag bestämt mig för att tro att namnet är en förvanskning av spelkråka och då tycker jag bättre om namnet. Den hörs ju verkligen sjunga/spela!/ Björn T
Svar från pdahlen 2018-06-02 08:25
Tackar, även namnet kråka är lite nedsättande tycker jag men man vet ju inte hur fågeln upplevdes tillbaka i tiden då namnet sattes
Fina bilder på gulsparven! Ser ut att sjunga för full hals.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2018-06-02 08:26
Tackar, jo det var fullt liv på den
Spillkråka finns på min önskelista också. Väldigt fina bilder på falken i luften och de sjungande småfåglarna. Visst är det de bevingande små djuren som lockar mest :-)
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2018-06-02 08:56
Tackar. De senaste åren har jag inte bara tagit bilder på fåglar utan även försökt ta reda på vad det är, det ökar ju intresset samt även att samla nya arter. Får se om man vågar sig på samma sak när det gäller småkryp och vilda växter, skulle vara intressant att fördjupa sig i det också.
Grattis till första bilderna på spillkråka då :)
Fågeln är vacker trots det konstiga namnet ;)
Fina bilder på sångare och sparvar också.
Mvh
Fredrik
Svar från pdahlen 2018-06-02 21:03
Tackar, har varit runt och letat efter spillkråkan i flera år, men detta var ren tur, den satt på ett träd bredvid vägen ut till heden, men plötsligt händer det :)
Spillkråkan tycker jag är en så vacker fågel, hade ofta besök av den här men nu var det länge sedan den visade sig. fin bild du har på den.
Svar från pdahlen 2018-06-04 13:45
Tackar, första gången jag såg den var för några veckor sedan och då fick jag bara en suddig bild, denna gången gick det bättre och jag är glad att jag hade allt klart i passageraresätet för att få iväg några bilder efter kanske 30 sekunder så var den borta