Bokmässan

Idag var jag och dottern och trängdes på bokmässan i Göteborg, några böcker blev det för dottern.

Att lägga in bilder och text med ipaden var en utmaning, men de kom iaf in, men inte i den ordning det var tänkt

Inlagt 2018-09-28 22:07 | Läst 1947 ggr. | Permalink
Detta är en bokmässa som jag någongång vill besöka; har hört så mycket gott om mässan!
- hawk
Svar från pdahlen 2018-09-28 22:35
Dottern var nöjd med sina köp, själv tyckte jag det var mindre med foto, natur och trädgård än tidigare, men det var en upplevelse ändå
Roliga bilder från mässan! När det gäller bildordningen i inläggen så verkar det vara så att de kommer i den ordning som de laddats upp. Vid förhandsgranskningen ser allt ut att vara i sin ordning men när inläggen publiceras så är ordningen annorlunda. En bugg i editeraren antar jag. Avpubliceras ett inlägg och justeras för att sedan åter publiceras så har inlägget samma turordning som vid första publiceringen. En bugg i databasen för inläggen antar jag.
/MA
Erik Madsen 2018-09-28 23:54
Hej Mats.
Virker "Puffbild" funktionen ikke ?
Mvh. Erik.
Mats Axelsson 2018-09-29 00:27
Hej!
Har inte testat det själv men sett att andra skrivit att puffbild inte fungerar som det är tänkt.
Får kolla det i nästa inlägg.
/MA
Svar från pdahlen 2018-09-29 07:21
Den långa historien är att jag först förde över bilderna från kameran till ipdad, sedan försökte jag ladda upp men det gick inte error fel ändelse, jag fick istället ladda över bilderna till dropbox för att därifrån ladda ner dem till bloggen!

Jag började med Chrome, den hängde sig efter första bilden och jag kom inte vidare, gick då över till Safari och då gick det att ladda upp men varje uppladdning hamnade först i inlägget över texten jag skrivit, precis som det ”fungerar” med Edge på datorn. Jag fick på slutet radera texten och skriva om den överst istället.

Puff har jag inte använt än, jag slåss fortfarande med det grundläggande. Jag förstår inte varför man har en multiuppladdning där man som nästa steg måste gör ett val till att hantera flera bilder. Varför har man inte endast en uppladdning där man markerar en bild om man vill ladda upp en bild och markerar man flera så har man valt att ladda upp flera, borde inte vara svårare än så. Förstår heller inte om man väljer en bild får valet stor och om man väljer flera får en pixelval, ser ut som att stor är för stor för att rymmas på min Ipad med texten till höger. Det är mycket man undrar med det nya sättet att ladda upp
Mats Axelsson 2018-09-29 18:28
Jag har insett att man kan välja stor men sedan i textediteraren kan man dra ner bilden till en storlek som man tycker passar med texten. Plustecknet är kvar i det publicerade inlägget så där kan man få en stor bild om man vill.
Trevligt! Jag har var på bokmässan för ett par år sedan och känner igen miljön och stämningen, känner även igen några personer på dina bilder :) som sagt väldigt trevligt bildreportage. Hälsningar Mats
Svar från pdahlen 2018-09-29 07:26
Tackar, jo vem känner inte igen Mumin :)
Hej Peter.
Det er mange år siden, at jeg sidst var på bogmesse. Nu har jeg ikke plads til flere og jeg kvier mig ved at smide nogen af dem ud og erstatte dem med nye. Fin fotoreportage.
Jeg anvender kun iPaden til at rette teksten, til at publicere og evt. kommentere med. Jeg laver mine blogindlæg med foto på computeren.
Virker "Puffbild" funktionen ikke på paden ?
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från pdahlen 2018-09-29 07:32
Jag köper nästan bara facklitteratur, dvs en bok man kan ha nytta av många gånger, en deckare tex läser man enbart en gång sedan står den och tar plats, dessa lånar jag på biblioteket istället. På mässan var jag ute efter billig facklitteratur men hittade inte så mycket, å andra sidan så blev det mindre att bära runt på