Skärfläcka

Har kommit igenom hälften av mina bilder på Skärfläcka (Klyde) som jag fotograferade i Skanör för en vecka sedan. Tycker Skärfläckan är en väldigt vacker fågel och så är jag ju alltid svag för speglingar, när detta så möts under en varm sommarmorgon vad kan bli bättre. Det började i lite soldis och gick över till full sol. Fick även bilder på några ungar

Inlagt 2019-06-13 07:12 | Läst 692 ggr. | Permalink
Fantastiska bilder på skärfläckorna! Den hör till en av våra absolut elegantaste fåglar. Extra plus för speglingarna och kul att även få se ungar.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-06-13 21:47
Tackar. Jag började min fågeltur här nere i Skanörs hamn och det blev ju så mycket bättre än vad jag hade räknat med. Det togs nog en 700 bilder första morgontimmen, det var ju en bra grund för resten av dagen, vad kunde gå fel? Hm, bilen den gick sönder efter berguvarna, eftermiddagen fick ägnas åt att få den på reparation, det blev en utgift som ett bättre objektiv.
Tjusig serie på skärfläcka. Riktigt kul att få se ungarna.
Skärfläckarn är rätt så sällsynt på mina breddgrader.
Har några långskott på den från Öland.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-06-13 21:50
Tackar, jo det blev en riktigt lyckad serie. Här i Skanör var det bästa stället jag har sett hittills.
Visst är dom vackra! En synnerligen gracil varelse med ett fint läte också! Det är bara ett 'fel' med dom.. att dom inte finns så långt norrut som på Stockholms breddgrader.. tror Öland eller möjligen Gotland (?) är det närmaste..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-06-13 21:53
Ni har säkert något som vi inte har här nere, så det jämnar nog ut sig.