Arresø Själland Danmark

Den Bruna Kärrhöken (Rørhøg) har häckat i vassen vid Arresö i flera år, några bilder från förra veckan.

I en paus med Kärrhöken så seglade ett antal Tornseglare (Mursejler) runt

Inlagt 2019-06-26 07:27 | Läst 1740 ggr. | Permalink
Ser nästan ut som 'vårbilder' med den bruna vassen.. Så där blir mina bilder också på Tornseglarna när jag använder tele, nu har jag ofta 'närmare' bilder på dom, fast tagna med 20 eller 50 mm.. och dom känns skarpare! Kommer inom kort en blogg på dom igen, dom visar upp sig fint varje dag, utom idag när det faktiskt regnar lite..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-06-26 13:28
Jo ni skulle visst få lite regn idag, här nere svettas vi i värmen, ytterligare en dag med 27-30C. I mitt fall här så är inte 20-50mm ett alternativ, detta är 500 på DX hus samt beskurna, de var för långt bort. Men för dig som har dem på balkongen :), så är vidvinkel ett bra alternativ. Det blir som när jag fotade svalor som hade på taket till gömslet så de var enbart en 1-3m bort och då var det svårt med ett tele kan jag lova
ehrsa 2019-06-26 14:20
Helt rätt, gäller att 'fånga' dom när man har dom nära, om man hinner.. dom rör sig snabbt förbi när dom är nära.. man hinner knappt vrida sig, och då är det bara att 'spraya' på fri hand! Som närmast så kan dom passera i högsta fart 1 m. ifrån.. Men till och från deras boende snett ovanför balkongen går det långsammare, men är knepigt ändå! Lättast att få dom även när dom passerar nära är så klart med mitt 20 mm. sen får man beskära en del..
Hälsn!