av Peter Dahlén
Fisksoppa
Efter att Lena och Mats lagt ut bilder på fisksoppa så kunde jag inte klara det längre så det fick bli en sådan idag. När jag ändå var igång med lax och ugn (ugn för att baka brödet), så gjorde jag också en basilika och ostgratinerad lax, vi hade så mycket basilika som behövde skördas. Så det fick bli en tvårätters lunch, men man får ju offra sig lite. Fisksoppan blev lite blek, får nog fila lite på den, hade i lök, vitlök, morötter, chili, cayennepeppar, dill, grädde, tomater, tomatpuré, peppar, lax och torsk, skulle egentligen varit i vitvin och hummerfond också, men det hade jag inte på kolonin, samt en klick aioli också på slutet.
Inlagt 2020-06-08 12:37 |
Läst 413 ggr. |
Permalink


OK nu er det lige før der går Instagram i den :-)
Jeg gør det også selv en gang imellem.
Velbekomme.
//Erik//.
Nu i Corona så handlar vi endast en gång i veckan på nätet, så man får ta det man för stunden har hemma, det blir också mycket nybakat av samma orsak
Hälsningar Lena
Kanske är det lite fusk, men basilikan köper vi i affären i kruka och så tar vi alla stora blad och därefter planterar vi resten, på en månad har de nu växt till stora plantor
För några månader sedan hade jag aldrig gjort något matbröd (förutom någon gång i bakmaskin), men nu när vi inte handlar längre utan bara en gång i veckan på nätet så har jag börjat baka några olika typer av matbröd. Har hittat några enkla recept som man inte kan misslyckas med :), det blir nog ett bak varannan dag ungefär.
Hälsningar, Bjarne
Det är kanske en fördel med Corona, det blir inte längre spontanköp som en hamburgare utan hemlagat
Jo i dessa tider så handlar jag bara en gång i veckan via nätet, men det reducerar ju skräpmaten till noll, så nu det blir enbart hemlagat och hembakat
Med vänlig hälsning/Gunte..
Tackar, så fisksoppa är inget för dig