Utvälinge

Dagen innan midsommar så tog jag en morgontur till Utvälinge, norr om Helsingborg. Det blev en tur utan några direkt nya spännande fågelfoto utan det var nog tystnaden, stillheten som gav allt mervärde. Nästan inte en krusning på havet. Panoramat nedan är på Själrönnen en liten remsa som ligger utanför Sandön och ingår i naturreservatet. Det var första dagen i år för mig att man kunde gå på bron ut till Sandön, bron läggs ut vid midsommar och tas bort till hösten. Man hörde skäggmesarna tjattra i vassen på båda sidorna bron, men jag såg bara en som hastigast när den gjorde en förflyttning. 


Kul med dessa liknade hägringar vid horisonten 


Kullaberg i bakgrunden 

Knipa

Strandskata

Krusning på ytan


Själrönnen 


Såklart så kom storskraken och vispade runt i det stilla vattnet

Storskrake med ungskrakar, tränar kanske att fiska 

Skärfläckor 

Gräsandsungar

Storskarv 

Brun kärrhök 

Denna stod eller mer låg ute i fältet

Röd glada

Inlagt 2020-06-24 04:58 | Läst 1518 ggr. | Permalink
Så fridfullt det ser ut. Jag fick minsann inte gå ut på den där bron. Gillar bilden med den ensamma strabdskatan till vänster. Skrakungarna är också fina. Jag har nog inte sett småskrakar i den storleken. Storskraken har ett intressant fiskesätt. Kul att titta på.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2020-06-25 05:38
Någon dag senare så slog vattnet upp över bron, havet ändrar sig snabbt beroende på vindriktning, men det är helt underbart här när det är frånlandsvind. Det var nog så att bron blev skadad i blåsten som var några veckor innan du var här så de fick stänga bron eller om de hade plockat bort den. Lite minimalistiskt passar in när det är så här still som strandskatan. Jo storskraken har ett väldigt speciellt fiskesätt, det var först för någon månad sedan jag la märke till det.