Pasta och med extra mums

Från rymd till lite mer jordnära. När vi var uppe hos dottern i Uppsala i somras så fick vi hemmagjord pasta, det var gott och såg inte så komplicerat ut, bara att blanda 100g durumvete och ett ägg så har man degen (för 2 personer). Så väl hemma så var det att beställa en maskin och sätta igång. Bilderna är från min första tur med maskinen, så det är mest fokus på matlagning här. 

Redo att sätta igång.....


Första momentet är att kavla ut degen, man går stegvis upp så degen blir tunnare för varje tur igenom


Så börjar det likna något, ser ju fint ut för att vara första gången. Sedan ner i kokande vatten några minuter

Första måltiden :) och med egna tomater

Jag provade också att lägga in köttsåsen inne i pastakuddar, dottern hade pillat in detta med gott resultat, men jag tyckte att det blev väldigt mycket pill med att fylla pastan, då bättre att ha såsen utanför. Men jag testade lasagne för några dagar sedan, det blev förvånansvärt gott, och enkelt.

Alla som har odlat squash vet att man nästan dagligen står med ett antal squash som man inte hinner äta upp i tid som det växer nya. Att göra falsk ostkaka måste vara det godaste man kan göra med några squash, smaken är väldigt lik äkta ostkaka. Här med en klick hemmagjord jordgubbssylt som frun har kokat ihop.

Receptet på kakan nedan

Inlagt 2020-08-19 06:04 | Läst 477 ggr. | Permalink
Bild 3, är det ditt ben som strimlas ut där? 😱
Svar från pdahlen 2020-08-19 10:59
Det är troligen armen, jag stack in mobilen bakom maskinen
Mumsigt pasta a la eget...italien hemma
Svar från pdahlen 2020-08-19 11:01
Ja det blev riktigt lyckat, nu ska jag börja lära mig lite nya pastasåser mm
Hej Peter - grattis till den nya maskinen ..
Det gick bra, men var försiktig med både fingrar och armar. På bild nummer 3 ser det något farligt ut :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2020-08-19 18:45
Den är helt ofarlig, springorna är enbart några mm, så det går inte att klämma några fingrar där, tog bilderna med mobilen så jag hade mobilen nära maskinen i bild 3 så armen kom med
Tar nog en tur till ica istället ;))
men...receptet på den "falska" vill jag ha :)
Fick ett par sådana grönsaker av en kollega
men vet inte vad jag ska göra med dom?
Mvh/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-08-19 18:43
Receptet har jag lagt in på slutet. Vattna ur squash så mycket du kan efter kokningen
Oj här var det mycket intressant matfoto och recept. Jag har inte kommit så långt som till en pastamaskin för den tar en massa plats, men jag vet att det blir gott. Jag har gjort ravioli med min syster en gång och även om det blev lyckat har du rätt i att det är inte värt besväret. Ditt alternativa recept för squash ser intressant ut även om ostkaka inte är en av mina främsta favoriter.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2020-08-20 12:33
Du kan ju prova ”ostkakan” någon gång, du blir ju iaf av med några squash och det är inte så dåligt det :). Men det kanske ska vara vid något tillfälle där någon uppskattar en ostkaka. Dottern brukar göra tortellini, det är ju ett rysligt pill. Jag kommer att stanna vid lasagneplattor och bandspagetti och så får man börja varje med såserna, men där finns mycket spännande man kan testa. Den tar 15x15x15cm, då får mäta ut om du har en sådan plats :). Fördelen är iaf att det inte är så mycket rengöring, den får inte tvättas, så det är bara en torr trasa. För det kan ju vara jobbigt ibland att man tar fram en maskin, har tex en skärmaskin så använder man den i 10 minuter och gör ren den i 15min
Kul med egengjord pasta! Fina bilder det blev också.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2020-08-20 12:36
Jag det var kul att testa något nytt, har nu på en 2 veckor gjort pasta 5-6 gånger