Skåne - World tour - Del 1 - Vomb

Brukar ta en längre tur i Skåne varje år. Har nu bott i Skåne i fyra år, men i Österlen har jag aldrig varit i än, om man bortser från ett antal resor till Fyledalen. Så tio platser blev utvalda och programmerade i mobilen för senaste överföring till GPSn i bilen, väldigt smart med den nya GPSn att man kan förbereda turen i soffan. Det blir en blogg i tio delar. Närmaste plats av de 10 jag matat in var Haväng så den fick det bli att börja med, fast det visade sig att den hamnade längre ner i listan pga omprioriteringar under vägs. När jag kommit halvvägs på resan så började jag känna igen mig, här har jag ju kört många gånger tidigare upptäckte jag i dimman, det visade sig att jag var bara några kilometer från Vomb, så det fick bli en avstickare. Jag lämnade ett Helsingborg i klart väder men det gick snabbt över till dimma som nästan höll i sig hela dagen, fick någon gång funderingen om det är i dimma man ska göra sin World tour of Skåne, jo kanske ändå. Hur som helst vid Krankesjön såg man i princip ingenting och det fanns nog inte så mycket att se (tror jag), det stod en annan fotograf vid gömslet som inte heller hade sett något.

denna låg vid vattenytan, frågan är om det är en fågel, fisk eller mittemellan. Den visade inget huvud under de minutrar jag följde den.


jag körde igenom Voms ängar, inte en fågel. Jag som trodde att det skulle vara tusentals gäss, men där var bara kossor i år, fullt med kossor. Dessa kor var dock utanför ängen.

bakom kullen ligger Vombs ängar


stannade för att fotografera de fina strålarna 

solen försökte kämpa sig igenom dimman 

fortsättning följer

Inlagt 2020-09-29 06:31 | Läst 1221 ggr. | Permalink
Detta var en fin serie med det morgonljuset.
Gillar särskilt bilderna på vägen där du stannat bilen och fotat solens strålar som skiner igenom på kullen där.

Och skogsbilderna såklart riktigt grannt :)

Kul blogg, även fast jag inte bor i Skåne så känner jag igen just de vägarna på bild 7 & 8 ( miljön omkring) när man har vart på väg till Kivik, Simrishamn, Ystad några gånger :)
Svar från pdahlen 2020-09-30 07:14
Tackar, jo jag tänkte så också att om dimman är på rätt nivå så kan den bara göra bilderna bättre. Jo Kivik passerade jag några gånger denna dag, har aldrig varit där tidigare. Ystad har man varit några gånger för att ta färjan.
Joakim88 2020-09-30 11:39
Okej, Kivik, Simrishamn,Brantevik, Skillinge är väl värda sina besök :)
Det här ska bli intressanta att följa. Väldigt fina bilder i det dimmiga solljuset och solstrålarna fotade på vägen blir favoriten trots många fina inne bland träden. Det finns visst småhajar i Skåne :-)
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2020-09-30 07:16
Tackar, har ingen aning vad det kunde vara. Tänkte först storskrake, men den kom aldrig upp så kanske någon ytlig fisk?
Vilka härliga bilder i morgonljuset med dimman. Snygg start. Ser fram emot fler delar.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2020-09-30 07:17
Tackar, jo när solen kan bryta igenom så är det inte så illa med dimman
Skåne är ett landskap med variationer så lycka till med ditt projekt.
Många vackra bilder med solstrålar som lyser genom skogen
Ha det gott/Stig
Svar från pdahlen 2020-09-30 07:20
Tackar, jo hade läst på lite innan och valt ut några platser som kunde vara intressanta att se, nu hinner man kanske inte så mycket på en 6-7timmar men man fångar ändå upp något och ser vad man vill se igen
En fin serie bilder. Speciellt både framstrilande morgonljuset och den härliga mjuka morgondimman ibland trädstammarna. Mycket snyggt!

Mvh Jörgen
Svar från pdahlen 2020-09-30 07:21
Tackar, jo de bilderna blev ju favoriterna här
Lyckosamt att det blev en tur just under dimmiga veckan..Riktigt snyggt med skogsbilderna som mjukas upp av den fina dimman. Solstrålarna framför bilden, väldigt tilltalande....Förmodligen en Braxen som visar fenan..
Nvh/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-09-30 07:25
Tackar, jo i rätt mängd så förhöjer dimman bilderna. Stundtals var det dock så tjockt så man såg bara en 20-30m fram, men det varierande mycket. Ja någon typ av fisk är mest troligt även om vissa fåglar som storskrake kan ligga och snorkla vid ytan ganska länge