Brev från kolonien 2022:14

Efter resa till Danmark och Uppsala så är man då tillbaka till kolonin i Helsingborg. 


Persika 

kungsängslilja 

De små Rhododendron har börjat blomma 

stenfrö heter denna, har en vacker blå färg 

Japanska körsbärsträdet blommar också 

även de större hybrid rhodedendron har börjat 

tomaterna har kommit ut i växthuset 

här är de tomater som senaste ska planteras ut ute

sallad

sockerärtor 

gullviva 

Inlagt 2022-05-16 06:52 | Läst 252 ggr. | Permalink
Blommorna har kommit lite längre här än i Uppsala, men jag ser att ni också har tidiga sorter som fortfarande blommar vackert. Jag borde nog åka och titta på kungsängsliljorna för de borde blomma för fullt även hos oss. Dina tomater ser lite ynkliga ut men jag vet att du skrev varför tidigare. Vi har de första gröna tomaterna nu bl a på Tiger blush, som vi är väldigt nyfikna på.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2022-05-16 14:23
Det är några bilder som är några veckor, det är pingstliljorna , persika och backsipporna men övriga är färskvara 😊. Håller med om att de ynkliga, men de tar sig säkert och det blir säkert tomater i år också, men vi är nog 1-2 månader senare i år jämfört med förra året
Så härligt. Det blir fint sedan när körsbärsträdet växt sig stort å den blommar. Kungsängsliljan var ju annorlunda å fin.
Nu börjar mina liljekonvaljmattor blomma efter blå och vitsipporna. Är också glad för att jag lyckats odla en salladbuske och tomatplantan fått grönt :)
Mvh N
Svar från pdahlen 2022-05-18 11:21
Var idag och fotograferade de första liljekonvaljerna, de är inte riktigt utslagna än. Det är mycket kul ute just nu. Va bra att det går fint med dina grönsaker, tycker det är mycket värt att ha lite ätbart runt om kring sig
Min kommentar är försvunnen :-(
Jag gillar mycket dina brev från kolonin, inspirerande bilder och inspirerande växter. Ni verkar vara stooora arbetsmyror :-) Fröjd för ögat!
Hälsningar Halina
Svar från pdahlen 2022-05-19 11:10
Tackar, iaf frun. Jag dokumenterar mest