Ändå en liten ljusglimt

Idag gick färjan mellan Köpenhamn och Oslo för första gången sedan i mars (då Norge och Danmark stängde gränserna). Nu öppnar delar av Norden upp, Sverige som har skitit i det blå skåpet får tills vidare se på. Men det är inte så illa det, vi har saknat färjan som passerar i sundet två gånger per dygn, alltid något vi kan göra denna sommar:). I kraftigt motljus så gled färjan norrut med Kronborg i bakgrunden. 

Nedan en bild med mobilen också 

Inlagt 2020-06-25 18:05 | Läst 1435 ggr. | Permalink
Hej Peter. Det var da dejligt, med nogle færgebilleder igen.
Det bliver lidt spændende, hvordan danskerne opfører sig, når de nu får lov at rejse på ferie. De skal selv holde øje med smittetallene i de respektive lande og skal ikke regne med at blive hjulpet hjem, hvis smittetallene stiger ! Så skal de lade sig isolere indtil deres oprindelige og planlagte hjemrejse dato. Og gå i 14 dages karantæne, når De kommer hjem til DK ! (som jeg forstår det).
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2020-06-26 10:02
Ja det är väl bara att hoppas att de ska gå bra, fast själv hade jag helt klart valt en tur i Sverige i stället för Spanien eller Italien, tror faktiskt att det är betydligt säkrare och mycket enklare att ta sig hem, så reglerna är lite konstiga. Det är ju inte heller så att vi har 10x så många smittade nu som för ett par månader sedan, utan det är att vi registrerar många mer fall nu pga att vi för 2-3 veckor sedan började testa alla med symptom, detta gjordes ju inte i starten utan endast de som blev inlagda på sjukhus.
Åka färja kan ha sina sidor. För 43 år sen åkte jag och några kollegor mellan Slite och Helsingfors. Några av oss blev sjuka. Två av oss fick bestående men.

Så här i efterhand tror jag att det var ett isolerat litet utbrott av Hongkonginfluensan som några år innan svept genom landet.
Svar från pdahlen 2020-06-26 10:04
Jo en färja är ju en ganska isolerad plats, man såg ju i starten av Corona hur många kryssningsfartyg som blev drabbade. Fast de vanligaste smittan genom åren på färjorna är nog via maten
Ja dom har ju i alla fall haft tid på sig att få en välstädad färja..
Tänkte på Måns kommentar..ja på den tiden var det ett nöje att stå och kolla när finlandsfärjorna kom in till Slite. Vill minnas att det var två gånger i veckan på sommaren. Och en och annan snygg cykelturist slog sig ibland ner på campingen på Lillungsrev :)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-06-26 15:44
Även om man inte åker med färjan eller med kryssningsfartygen som passera i sundet ett ”normalår” så är det ett trevligt inslag med lite annat liv på vattnet än lastfartygen