Astrofoto från Danmark okt-22 del 4

Nu blir det inte fler Deep sky objects, de jag fick i slutet av oktober har jag visat, blir mer lite runt omkring 


Har ju nämnt det tidigare att vädret svängde fort, det är inte många minuter mellan bilderna här, man sätter upp och börjar fotografera  och några minuter senare ser det ut som nedan. Man ser plejaderna i mitten nedåt, stjärnan Capella till vänster. Det är flera nebulosor i bilden men man ser det tyvärr inte. Ska försöka ta någon liknade bild med och utan filtret LeXtreme så jag kan få samlat in mer ljus från nebulosorna 

Man ser molnen väldigt tydligt när man fotograferar, i verkligheten så såg det mycket klarare ut, en bra test för att se hur klart det verkligen är. 

man kanske kan göra något kul av molnen och färga dem i typ norrsken 😁

Här ser man både Orion och plejaderna 


Vädret var ganska osäkert och jag bytte objekt ett antal gånger under natten för det kom in moln, så denna gång var jag vaken den mesta av fototiden. Då är det skönt och mysigt att ha en brasa som värmer. 

Inlagt 2022-11-26 08:29 | Läst 397 ggr. | Permalink
Alltid skönt och fint med brasa. Det är svårt med molnen men dom du har på bild här är lätta om jag ser till min utsikt. Tjock lager grå och bara fortsätter.
Kul fusk idé där 😁 funkade ju förvånansvärt bra att byta färg på dom
Jag fick prov på luminar ai oj vad det går att göra med ett klick. Inget program jag tänk behålla
/N
Svar från pdahlen 2022-11-26 14:16
Ville hålla nere elkostnaden så vi använde nästan bara kaminen, dock lite kyligt på morgonen, de mornar när det inte varit foto på natten, runt 17 grader var det men går snabbt upp igen.

Jo detta var moln som det var när det var ”bra” och jag fotograferade DSO samtidigt. Men nu har det varit riktigt tjock och trist här i några veckor.

Jag köpte resterande mjukvaror till foto från Topaz, de hade black friday priser och den DeNoise var riktigt bra så jag köpte resten. Har dock inte testat de andra än. Har funderat på om jag köpa APP, för stackning mm. Men jag tror jag ska försöka lära mig Siril och PS bättre först
Sista bilden förstår jag bäst, varm och härligt, koppla av och somna till sprakandet. Det blev överraskande likt norrsken med färgade moln.
Svar från pdahlen 2022-11-26 19:14
Kaminen är både mysig och billig i drift, med dagens elpriser så är den ännu mera uppskattad. Jo det var ju enkelt att få norrsken med bara några knapptryckningar