Bilder på fler fåglar från denna vecka

Ytterligare några turer norr om Helsingborg, bilderna kommer från två turer i veckan, en i början av veckan och en i går. Igår var det faktiskt också riktigt bra väder :) med sol.

Tornfalkarna, det är två stycken håller till där de brukar vara vid Stureholm 

Här försökte jag också med lite längre tid 1/160

här med 1/320

Det har rapporterats om 2-3 stationära spetsbergsgäss (kortnæbbet gås) vid Jonstorp, åkte dit och hittade ingen som jag tyckte avvek från en grågås. Som tur var fanns det en riktig ornitolog på plats som precis hade räknat klart sångsvanar och nu skulle börja leta efter spetsbergsgäss, det tog nog inte längre än 30 sekunder tills han hade hittat den och den var ganska nära vägen. Jag kan ju säga att jag hade ju aldrig hitta dessa två. Men ryggen är något ljusare och huvudet något mörkare än grågåsen. Kanske inte så spännande bilder för de stod och sov hela tiden, men det är de två med mörkare huvud.



det var ju en mix av sångsvan, grågäss, spetsbergsgäss, kanadagäss samt vitkindad gäss på fältet

Knölsvan

Pilfink

Blåmes



Nu till Farhult med bl.a gräsänder, det var en hund som satte av längst stranden och då blev det fart på gräsänderna 



Storspov

Botten

Rådjur på vägen hem

Inlagt 2020-01-18 06:57 | Läst 643 ggr. | Permalink
Full rulle som vanligt på dom bevingade ..Spoven är verkligen utrustad för sitt födosök..snyggt.
Mvh/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-01-19 08:45
Tackar. Jo man kan få ut mycket av att titta på längden på näbben på olika vadare, de har verkligen fått utrustning efter behov eller så är det tvärs om att de har fått anpassa sig efter vad de fått
Fina sångsvanbilder mot skogen, det är ofta så man ser dem. Bottenbilderna blev också bra.
Storspoven har det bra där borta i vinter.
Svar från pdahlen 2020-01-19 08:48
Tackar, såg att det var förra spovar än vad det var tidigare i vinter så några har tagit sig längre ner. Det är ju några spovar som inte känner att flyga åt något håll utan stannar här både sommar som vinter
Det är roligt att du visar den artrikedom ni har i Skåneland, och det med mycket fina bilder. Här i Bergslagen har vi visserligen Gräsänder, och lite småfåglar men om ett par tre månader ser vi nog lite fler arter här också. Bilderna på Storspoven är jättefina och porträttet på Blåmesen.
Ha det gott/Stig
Svar från pdahlen 2020-01-19 12:50
Tackar, jo värmen har väl gjort att många tycker det är onödigt att flyga längre än till Skåne, det får man ju vara tacksam för
Trevliga bilder med lite variationer på arter :)
Det blir coola mönster i sanden (botten)
Mvh
Fredrik
Svar från pdahlen 2020-01-22 06:38
Tackar, jo det blir att fotografera det som passerar förbi :)
Du vet det där är roligt för nu ser jag tornfalken väldigt ofta här trots att det är januari. Beror väl på det varma vädret. Dock så har jag aldrig kameran med mig när jag åker hem från jobbet och det är ju då som jag ser den ryttlar över åkrarna :)

Fina bilder och kul med lite lägre slutartider på den flygande falken :)
Svar från pdahlen 2020-01-22 06:52
Tackar, tornfalken är nog den rovfågel som man ser mest längs vägarna nu, det är väl också pga att den exponerar sig ganska tydligt där den hovrar. Ormvråken är ju också vanlig men mer dold. Gladan ser jag inte så ofta i mina trakter.