Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Blå kärrhök

Blå kärrhök börjar bli en ganska vanlig syn här runt Helsingborg under vintrarna, man brukar se någon när man tar en tur runt Stureholm o Örnrundan.

Inlagt 2021-01-24 06:56 | Läst 797 ggr. | Permalink
Såg såna ibland i flyttider på våren i skärgården, men aldrig i stan.. Bra bilder, där nr. 3 och 4 känns skarpast.. är det 300 Pf + 1,4 extender?
Hälsn!
Svar från pdahlen 2021-01-24 11:23
Kanske är det så att har man sett de första så ser man betydligt fler därefter än annars, för det är bara de två senaste åren jag sett blå kärrhök på vintern. På våren drar de flesta också norrut så det är flest här nere på vintern. Nä detta är med 200-500, har inte blivit så många bilder än med 300 ute i fält
Snyggt och kul, det är en fin fågel den där :)
Svar från pdahlen 2021-01-25 08:57
Tack, jag den är vacker med det vita. Fint kännetecken också
Hej Peter.
Fin fågel - inte så vanlig i DK - mestadels som en flyttfågel.
När jag bläddrar igenom fotoserier här på FS kommer den "gamla" amatören med smal film upp i mig. Jag ser bilderna som en liten film med action. Med dessa glasögon på skulle serien här ha varit helt perfekt om vi hade sett den landa i åkern och naturligtvis helst med "byttet"
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2021-01-25 08:58
Jo det stämmer, det är väl en serie på några sekunder. Fick även någon bild när den landat och upp igen, men det var längre bort och inte så skarpa
Det här är en fågel som jag ser ytterst sällan. En hona antar jag eller? Jag har bara lyckats få den på bild en gång på Öland och då visste jag inte vad det var när jag tog bilderna :-) Jag ser gärna mer av den.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2021-01-25 08:56
Ja en hona, tror aldrig jag sett en hane, så var de håller hus kan man ju undra.