Bokmässan

I fredags så var jag och dottern på bokmässan i Göteborg, det var iaf för mig bättre än förväntat. Fick parkerat i p-hus i direkt anslutning till mässan, vilket var bra eftersom regnet vräkte ner.  Jag fick köpt tre bra fotoböcker för 100:-, för alla tre. Det var inte så fruktansvärt hemskt med folk, typ lagom mängd att brottas med. Efter mässan så hade regnet slutar och det det blev en tur i skogen för lite foto och svamp, men det blir en annan blogg det. 

Den moderna ”boken”, det var Storytel som hade sin interjuv via hörtelefoner

Inlagt 2019-09-29 19:26 | Läst 1590 ggr. | Permalink
Bokmässa kan vara trevligt om det inte är för mycket folk. Numera köper jag inte så mycket böcker men det blir en och annan för jag gillar att hålla i dem och läsa. En riktig bok känns bättre än en platta eller telefon. Men jag blir ju lite snål när tillgången på böcker via dessa medier är nästan obegränsad för samma summa per månad som EN riktig bok kostar i butik .
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-09-30 09:07
Det brukar tyvärr vara alldeles för mycket folk på dessa mässor, men i år så var det ganska ok. Jag köper ibland lite facklitteratur såsom foto och natur och då i bokform. Skönlitteratur har jag som ljudböcker i bilen.
Bra du fick med den moderna boken, rent tekniskt sett. Annars är det en gammal företeelse att få boken uppläst för sig av en duktig läsare, även om man kan läsa själv, en sorts underhållning före tv och radio. Själv läser jag gärna digitalt.
Svar från pdahlen 2019-09-30 20:58
Jag har lyssnat på ljudböcker i en 15-20 år nu, började med en ljudbokklubb på jobbet, gick så bra att lyssna på en bok när man kör bil. Har fortsatt med det och lyssnar på bok i bilen nästan varje dag. Efter lånen på jobbet så blev det att man lånade på biblioteket. Nu verkar det som utbudet på biblioteket börjar minska och att det istället blir strömmad ljudbok, biblioteket har ifs den möjligheten också men utbudet där är mindre. Att läsa en bok på platta har jag inte börjat med