Brev från kolonien 2023:23

Norrskenet kom ner till oss i Helsingborg igår den 24/9 vid 23 tiden. Vi var på kolonin så jag tog ut kameran och tog först ett antal bilder vid 23.30, då var det t.o.m lite rött i bilderna, då var status KP5. Packade ihop och precis när jag kom in så fick jag en nytt larm om KP6, så ut igen och och tog de sista två bilderna vid 00.05. Alltid lika kul när det kommer ner i våra trakter, även om jag inte heller denna gången kunde se några färger ute i verkligheten 

Inlagt 2023-09-25 11:53 | Läst 235 ggr. | Permalink
Trevligt! Bra bilder här dessutom! Ser ut som skenet ligger lite för lågt med då skymmande fastigheter som följd, sett från min balkong.. Men jag kollar lite varje kväll om det nu är stjärnklart..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2023-09-26 10:53
Tackar, tror det ökade ytterligare lite senaste. Har sett bilder från norra Skåne där norrskenet täcker hela bilden, detta var då vid 01, en timma ungefär efter mina. Svårt att veta om det ökar eller minskar och när man ska ge upp
Wow, var det norrsken i går kväll? Häftigt att det gick att fota nere hos er. Vi kom hem från Finland och någon tanke på norrsken hade vi inte. Det var nog mulet när jag tänker efter. Man ser det i alla fall tydligt på dina bilder även om det inte gick att se på plats. Om jag inte kan se det brukar jag inte ens bry mej om att ta några bilder :-)
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2023-09-26 11:00
Tackar, jo det var ett ganska kraftigt har sett bilder från norra Skåne där norrskenet täckte hela bilden, men det var på en plats mycket mörkare än från mitt Helsingborg. Det verkar faktiskt som det toppade runt 01, så jag skulle egentligen haft tid att åka till Utvälinge, men en sådan resa mitt i natten kan ju gå hur som helst
Där ser man vad jag missar när jag sover! Vackert och exotiskt. Vad har du för exponeringstid? En sekund eller mer?
Svar från pdahlen 2023-09-26 10:54
Tackar, tror det var 10 sekunder
Hej Peter.
Det er et facinerende natur fænomen, som du har fotograferet på en fin måde her.
Især synes jeg om nummer 2 og 4.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2023-09-27 13:05
Tackar. Det var kraftigt norrsken denna kväll Jakob nere på Falser, tog denna bild samma natt, men han har betydligt mörkare omgivning än vad jag har i Helsingborg. Vackert är det . En länk om det nu går att se vet jag inte

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0uYdHNxWvSsugkkPqyikUEsfMHQ55Z6tvYavQYEELVzqMCuN2DqcDXW9pEygW5Hytl&id=757758751