Brun Kärrhök vid Arresø

Var över till Danmark i helgen, det blev bl.a fotografering vid Arresø och Melby Overdrev. Foto från Melby kommer i en senare blogg, det blev många bilder samt på några odefinierade fåglar, som tar lite tid att reda ut.

Berättade tidigare om Brun Kärrhöken (Rørhøg) och deras bo i vassen vid östra Arresø. I år har de ett bo precis vid en parkeringsficka, de är därför ganska ”lättfotograferade”, problemet var mer att jag ville ha bilder så nära vassen som möjligt och det fanns risk att det blev fokus på vassen istället, provade dynamisk 25, grupp samt en punkt, slutade med att jag använde kontinerlig fokus och en punkt. Det blir säkert fler turer dit nu på våren.

Detta blev på långt håll några 100m, något har den fångat men kan inte se vad det är.

Vägen runt Arresø är också populär för cykellopp, så de kom ibland grupper med cyklister, tror inte de såg kärrhökarna 

Inlagt 2019-05-15 19:48 | Läst 618 ggr. | Permalink
Hej Peter.
Det blev nogle flotte billeder af Rørhøgen. Det er ikke kun cykelryttere der anvender turen rundt om Arresø. Veteranbilerne var også hyppige gæster - ihvertfald da jeg var aktiv.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2019-05-16 07:25
Tackar. Det stämmer att veteranbilar också kör den vackra turen runt, såg dock inga denna gång, men de kanske var i Frederiksværk. Det var någon Krutfestival där och jag såg många gamla bilar, mest amerikanare men även några gamla Volvo Amazon, det var väl en sådan du hade? De hade även en gammal nummerskylt, med färre siffror
Fina bilder, gillar den första bäst :) Den ser ut att bygga "ut" eller reparera sitt bo kanske :)
Svar från pdahlen 2019-05-16 07:31
Tackar, jo de flyger ofta in grenar till boet, det är ju bra för då får man chans till bilder :). Man kunde ju tycka att de kunde nöja sig med vassen och bygga av det som är närproducerat, men de vill andra grenar också, det gjorde de även förra året
Fina bilder på kärrhöken och kul att du kan komma så pass nära. Jag gillar när de flyger med biomaterial, lite annorlunda än bara flygbilder.
Hälsningar Lena
Väldigt fina bilder! Blev riktigt bra med vassen som miljö.

MvH
Johnny