Ett fågelmedley

En blandning av bilder från en Skånetur

Hur många chanser får man? Var vid dammarna i Lund och alldeles i närheten av parkeringen fick jag se en Vattenrall (Vandriske), varken jag eller kameran var beredd och tiden blev 1/100. Gjorde några försök att få den på bild men den hade gömt sig i vassen, gick vidare på stigen vid dammen och 100m bort så var det en ny Vatterall som gick helt öppet bara 3m bort, var jag beredd på detta? Icke!

Dessa ville ju inte heller vara med på bild

Jag gav då upp och gick tillbaka mot bilen, då passerade iaf en vänlig Sparvhök (Spurvehög)

Jag åkte vidare ner mot Falsterbo, en Gråkråka (Krage)

Knölsvan (Knopsvane)

Det var sista helgen där Måkläppen var öppen för besökare, jag gjorde endast ett kortare besök för det blåste ganska mycket

Det var inte så mycket fågelliv i Falsterbo denna dag, kanske tyckte de också att det blåste för kallt. Blev några fasta föremål istället

Tänkte att i Vombsskogen ska det väl ändå inte blåsa

Kungsfågeln (Fuglekonge) var på plats där den brukade, läste att ungfåglar flyger syd på medan de äldre stannar ofta kvar under vintern, det är också ett sätt att ha redundans att sprida sig på olika platser.

Svartmes (Sortmejse)

Nötväcka (Spætmejse)

Ute på Vombs ängar såg jag Storskarv (Skarv), i förflyttning

Grågås (Grågås)

Knölsvan (Knopsvane)

Vitkindad Gås (Bramgås), finns det hur många som helst, de har börjat fylla fälten vid Vomb

En söt lite Rödhake (Rødhals) hade fått något att äta, det är ju fint mitt i "vintern"

Det visade sig vara en Ormvråk (Musvåge)

En Sångsvan (Sangsvane) och Knölsvan (Knapsvane), de var inte bästa vänner

Hemma igen, så var det en Skrattmås (Hættemåge) och Gråtrut (Sølvmåge) nere vid stranden

Inlagt 2019-02-09 08:34 | Läst 652 ggr. | Permalink
Vad fint, med de fåglarna du visar så känns det som lite 'vårkänning'.. det skiljer sig en del jämfört med här, tänker då på Gässen speciellt.. antar att man även ser en del Sånglärkor där nere i syd.. Bilden på Vattenrallen är ändå ok, det är ju så där det ofta blir!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-02-09 17:28
Tackar, det retar en lite att man inte är mer beredd man får ju inte så många sekunder på sig. Har inte sett några lärkor än, men de kanske finns.
Fina bilder, gillar rallbilden. Men - kolla vråken, jag anser att det är en ormvråk. Kollade nyss med boken "Flight Identifications of Raptors of Europe, North Africa and the Middle East" av Dick Forsman.
mvh Håkan
Svar från pdahlen 2019-02-09 19:57
Tackar, du har troligen rätt om fjällvråken den ser ut som en ormvråk, får skylla på en annan fotograf som lurade mig
Nu är det utanför fågellivet, men bilden som får mig att reagera och titta flera gånger är den på badhytterna, den kompositionen tilltalar mig. Och flygande sparvhök är ju en fullträff.
Svar från pdahlen 2019-02-10 11:45
Tackar, jo jag gillade färgsättningen på husen, en behaglig dämpad färg. Vet inte vad det är för hus, de ligger i linje med de mindre badhusen men dessa är betydligt större, kanske några förråd eller liknade