Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Fåglar från A till Ö del 9

Då har jag kommit till slutet på fågelresan A till Ö, denna gång från trädkrypare till ärtsångare. Som mycket riktig Lena påpekade i starten så får jag problem med Ö, kanske skulle det ha varit A till Ä istället, eller att jag kastar in en odefinierad örn på slutet. Det blev 167 arter såhär långt. Troligtvis har jag några arter till i materialet som jag idag inte känner till, borde finnas någon automatisk app för fågelidentifikation som man kör filerna igenom.... men det kommer väl fler dagar med mulet väder att göra det manuellt.

Trädkrypare (Korttået Træløber)

Törnskata (Rødrygget Tornskade)

Törnsångare (Tornsanger)

Varfågel (Stor Tornskade)

Vattenrall (Vandrikse)

Vigg (Troland)

Vinterhämpling (Bjergirisk)

Vit Stork (Hvid stork)

Vikindad gås (Bramgås), det var lilla jag som orsakade denna massflygning, hade stannat till vid Vombs ängar och skulle fotografera de vitkindade gässen ute på ängen, när jag slog igen bildörren så lyfte alla gässen så det blev nästan som en svart/vit vägg

Vitögd dykand (Hvidøjet and)

Årta (Atlingand)

Ägretthäger (Sølvhejre)

Ängpipslärka (engpiper)

Ängshök (Hedehøg)

Ärtsångare (Gærdesanger)

Inlagt 2019-12-03 06:27 | Läst 324 ggr. | Permalink
He he, undrade just var 'Trädlöparen' fanns.. men på Danska heter den tydligen 'Træløber'.. :-) 'Trädlärkan' ser nog ut som en vanlig Sånglärka tycker jag.. Anar att senare tagna bilder är lite bättre och skarpare rent generellt, tekniken och handhavandet går framåt.. Bra gjort!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-12-03 14:08
Tackar. Som nästan halvdansk så vet man inte alltid vad man pratar :), jag får ändra det. Jag får också dubbelkolla lärkan, jag tog en hel del bilder på lärkor på en hed i Danmark och den danska Artportalen rapporterade dagligen in många ”hedelærkor” härifrån, men jag kom nu på att den danska Artportalen redovisar i standard inte de vanligaste fåglarna, så det kan ju ha varit sånglärkor där ute också, ganska troligt så jag får checka detta (tillsammans med mycket annat :)
Hej Peter.
Det et et imponerende materiale du har og jeg har fulgt dine blogindlæg. Jeg er langt fra nogen fugleekspert og slet ikke nogen fuglefotograf. Vi har alligevel altid være meget fugle- og naturinteresseret i vores familie. Jeg fulgte og fotograferede for mange år siden Troldænderne i "Store Kattinge Sø" her lidt uden for Roskilde. Turen ud til Kattinge Vig og videre hjem til Roskilde, var i mange år en fast "motions tur" for min Volvo Amazon.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: https://www.visitroskilde.dk/roskilde/planlaeg-din-tur/kattinge-vig-gdk859718
Svar från pdahlen 2019-12-04 07:19
Tackar, många bilder kommer ju också från Danmark
Fin avslutning på en givande serie och vilket jobb att sortera och gå igenom alla dessa arter. På danska hade det blivit en annan ordning....Jag har inte en aning om hur många jag har lyckats fånga på bild. Inte så här många i alla fall, men jag har östlig gråmes :-)
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-12-04 07:22
Tackar. Det var skönt att ha kommit igenom det iaf en gång. Jag har vissa arter jag måste gräva mer i och kanske har jag ytterligare någon lite art i materialet, troligen tex när man fotograferar änder, måsar och vadare så finns det ofta mycket material i varje bild om man tittar lite närmare
Trevlig serie igen..Varfågeln blev ju rätt kul fångad på sin kvisttopp..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från pdahlen 2019-12-04 13:46
Tackar. Varfågeln var jag riktigt glad för. Den var stationär i Göteborg förra vintern, såg den i samma buske två dagar i rad, men det var på långt håll gick man närmare så flög den
Det har varit en trevlig resa jag fått följa med på och många av dina fåglar har jag aldrig sett annat än i mina fågelböcker. Sedan måste jag ge dig en eloge för alla fina bilder och du har nog några saker till som jag saknar lite av, bland annat ett brinnande intresse att ge sig ut i markerna oavsett väder och vind. Jag har med åren blivit så bekväm, men Dennis manar på mig så visst kommer jag ut även när det regnar småspik bittida och sent.
Ha det gott/Stig
Svar från pdahlen 2019-12-04 17:15
Tackar. Tycker nog själv jag har blivit något mer bekväm i fotograferandet, inte så ofta jag är ute före och efter soluppgången som jag var i starten. Annars är det skönt att komma ut och få lite luft och känna vädrets makter, där hjälper en kamera till